Doxmand: a hatékony vad- és rágcsálóriasztás

Interjú Nagy Tamás ügyvezetővel

 

Honnan az ötlet, hogy saját ultrahangos vad- és rágcsáló riasztókat fejlesszen?

– Nagyszüleim 200 hektáron gazdálkodnak Rábasebesen, ahol gyerekként én is kivettem a részemet a mezőgazdasági munkákból. Minden évben probléma volt a vadkár, és nemigen volt rá hatásos megoldás. A BME-n villamosmérnökként végeztem, és a fenti problémára olyan megoldást kerestem, ami elég nagy területet véd úgy, hogy közben teljesen gondozásmentes, és ellenáll az időjárás viszontagságainak. Ne kelljen a gazdáknak időszakonként kimenni azért a földre, hogy akkumulátort cseréljenek a készülékben. Így született meg a Normal típusú vadriasztónk alapja. Ebből írtam a szakdolgozatom is.

Végül 2014 nyarán kezdtem kísérletezni egy 10 hektáros kukoricásban, ahol gyakran jelentek meg a vadak. A kísérlet olyan jól sikerült, hogy 2015 nyarán megalapítottam vállalkozásomat egy barátommal. Vadalarm néven kezdtük forgalmazni a Normal típusú vadriasztókat, ő felelt az eladásért, én a fejlesztésért és a gyártásért. Azóta önálló útra léptem, idén nyáron új márkanevet alkottam, így született meg a Doxmand. A téli időszakban nincs vadkár, de a hideg elől a meleg helyekre menekülő rágcsálók sok problémát okoznak, így erre is kifejlesztettünk különböző termékeket.

A Doxmand-termékek a vadak ellen, ám a vadakat védve működnek. Hogyan?

– Vadriasztóink a vadak rendkívül jó hallását használják ki. Olyan zavaró (18-30Khz) ultrahangokat állítanak elő, melyek hatására a vadak megriadnak, elhagyják a védett területet. Ellenben a vadhálóval, vadkerítéssel és villanypásztorral, a vadakban a Doxmand ultrahangos vadriasztó nem tud kárt okozni, illetve jóval egyszerűbb és olcsóbb alternatíva. A termékeinket olyan területeken fejlesztettük ki, ahol előtte csak a vadaknak vetették el a magot.

A vadriasztóinknak köszönhetően a vadkár olyan minimálisra csökkent, hogy aratás után a vadászok kérték, hogy szereljük le a készüléket, mert vadászni szeretnének!

A Normal riasztón túl vannak más riasztói is. Mire figyeljünk a kiválasztásnál?

– A vadriasztás összetett dolog, nem mindegy, hogy a védendő kultúrában milyen magasan helyezzük el a riasztót, vagy, hogy a környéken van-e vadgazdálkodás. Ezért is biztosítunk 30 napos visszavásárlási garanciát. Ha valakinek nem válna be a Doxmand, kérdés nélkül visszavásároljuk, bár erre még nem volt példa. Mindig sikerült megoldást találnunk ügyfeleink problémájára. Vadriasztóink közül a Mega típus a legnagyobb hatótávú, ezt kifejezetten nagy kiterjedésű területek védelmére ajánljuk. A Dual-t láthatatlan vadkerítésnek is nevezzük: szőlősorok, gyümölcsösök védelmére kiváló. Legnépszerűbb termékünk a Normal vadriasztó, melynek sikere az egyszerű telepítésben rejlik. A Nomus rágcsálóriasztónk pedig minden olyan helyre alkalmas, ahol a készüléket nem éri víz, például: padlások, garázsok, raktárak, kamrák.

Várható új termékük a közeljövőben?

– Novemberben jelenik meg két új rágcsálóriasztónk, melyeket a nagyobb raktárak, géptárolók rágcsálóriasztására terveztünk. Most egy intelligens patkánycsapdán dolgozunk, ami merőben új módszerrel ejti csapdába a patkányokat. Részletek a következő lapszámban!

Maradt kérdése?
https://doxmand.hu/

 

Tel.: 0630/692-8785, info@doxmand.hu

Doxmand fejlesztés rágcsáló