fbpx

Egy újdonság – amit minden vad elkerül

Írta: Szerkesztőség - 2018 december 04.

Doxmand 360 fokos vadriasztók

A Doxmandnál nem áll meg a munka a vadriasztási szezon után sem: az év közbeni tapasztalatok és visszajelzések alapján fejlesztettük ki a hamarosan a kínálatunkban is megjelenő legújabb vadriasztóinkat.


Doxmand VR4 – 3 hektár védelem

A nagyobb területen gazdálkodók számára mindig problémát jelentett, hogy merre is nézzen a vadriasztó hangszórója, honnan is jöhetnek a vadak?

Nos, ez a gond hamarosan megoldódik, mert a legújabb fejlesztésű Doxmand VR4 és VR8 típusú vadriasztók már minden irányban riasztják a vadakat. Többé nem fordulhat elő, hogy a leleményes állatok éppen a vadriasztó mögött lakmároznak zavartalanul. A fejlesztések nagy részét a Bakonyban végeztük, ahol a nagyvadak okozta kár gyakran igen jelentős, ott ugyanis olyan táblák is előfordulnak, ahol akár 100% is volt a pusztítás mértéke. A kísérleti területeken a vadkár mértéke jelentősen mérséklődött, olyan szintre, amelynek már nincs számottevő gazdasági jelentősége.

Elmondhatjuk, hogy a tesztek sikeresnek bizonyultak, a 360 fokos hatósugarú Doxmand vadriasztók jól teljesítettek. A megújult külső megjelenésen túl, a belső is változott az új berendezéseknél: tovább növeltük az elektronika hatékonyságát, amely így már 8 hangszórót is képes meghajtani; mindezt a viszonylag kis méretű napelem segítségével. Az új fejlesztésű, 360 fokban sugárzó Doxmand vadriasztók sokkal hosszabb ideig adnak ki riasztó hangot, így a holtidők száma minimálisra csökkent, a készülékek speciális hangeffektusokkal is fel vannak vértezve, amelyek tovább növelik a riasztás hatékonyságát.

A napelem egy nagy akkuegységet tölt fel napközben energiával, amivel aztán a működés éjszaka, illetve borús időben is biztosított. A független hangszóróknak köszönhetően a hangok mindig más-más irányból érkeznek, ami elbizonytalanítja, megtéveszti a vadakat, és így inkább odébbállnak, más területen keresnek élelmet. Használatuk nemcsak a gazdáknak, hanem az állatoknak is előnyös, hiszen a Doxmand vadriasztók a vadállományban nem okoznak kárt – nem úgy, mint a hagyományos vadkárelhárító megoldások, a kerítés, a villanypásztor, stb., amibe akár bele is akadhatnak. A 360 fokos riasztók kétféle kivitelben készülnek: a VR4-es típus 4 hangszóróval, 4,5 W-os napelemmel és 7 Ah beépített akkumulátor-kapacitással rendelkezik, a nagyobb VR8-as típus 8 hangszóróval érkezik, 6 W napelem és 14 Ah akkumulátorteljesítménnyel, így a készülékek borús idő esetén is garantáltan védik a területet. Mindemellett kiegészítő napelem vagy külső akkumulátor csatlakoztatására is lesz lehetőség.

Mekkora területet tudnak megvédeni ezek a vadriasztók?

Valóban, ez az egyik legfontosabb kérdés. Sajnos erre sokszor nem lehet egyértelmű választ adni, ugyanis régiónként és a vadállománytól függően változnak a tapasztalatok. Van, mikor az átlagosnál nagyobb területen is védelmet biztosít a készülék, és van, mikor rosszabb feltételek között kisebb a hatékonysága. Éppen ezért mindenkit, aki vadriasztót vásárol, és esetleg nincs megelégedve, arra kérünk, mindenképpen keresse fel ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink ingyenes szaktanácsadással segítik vásárlóinkat.

A VR4 vadriasztó ideális esetben 3 hektárt, a VR8 típus akár 6 hektárt is képes megvédeni a hívatlan vendégektől.

A készüléket először a közelgő, január 23-26-án sorra kerülő AGROmashEXPO kiállításon mutatjuk be az érdeklődőknek, ahol az újdonságok mellett hasznos ajándékkal várjuk a kedves érdeklődőket. Addig is boldog karácsonyt és sikerekben gazdag, vadkárban szegény esztendőt kíván a Doxmand csapata!

Doxmand VR8 – Ideális választás nagy táblák védelmére

SZERZŐ:
NAGY TAMÁS
DOXMAND HUNGARY KFT.
WWW.DOXMAND.HU
[email protected]
+3630/692-8785