fbpx

HARDI NAVIGATOR classic – megbízható, ismert műszaki megoldások

Írta: Szerkesztőség - 2018 december 04.

Európa több országában, így Magyarországon is a Hardi NAVIGATOR az egyik legnépszerűbb vontatott szántóföldi permetezőgép a gazdák körében. Az új DELTA FORCE szórókeretcsalád tavalyi sikerén felbuzdulva a Hardi kiszélesítette palettáját, amely a NAVIGATOR classic típussal bővül.

A NAVIGATOR classic azoknak a termelőknek ajánl Hardi-technológiát, akiknél a területméreteikből adódóan egy DELTA FORCE szórókerettel szerelt nagy kapacitású, magasan felszerelt NAVIGATOR permetezőgép beszerzése csak hosszú idő után térülne meg.

A NAVIGATOR classic gépcsalád megbízható, ismert műszaki megoldásokkal egy stabil gépet biztosít az igényes kis-közepes gazdaságoknak. A permetezési minőségben természetesen nincs kompromisszum, a classicon ugyanazt a jól bevált DELTA szórókeretet találjuk, amely az elmúlt években több száz magyar gazdaságban bizonyított.

A DELTA szórókeret az európai felhasználók által leggyakrabban választott kompakt, nagy teljesítményű szórókeret. Egyedülálló 100 cm szélességű központi függesztéssel rendelkezik, a legbiztonságosabb szórókeret-függesztést garantálva a kategóriában. Az egyedülálló lengéscsillapító rendszerének köszönhetően nagy sebesség mellett is kiválóan teljesít. A DynamicFluid4nevű forradalmi folyadékszabályzó-rendszere már alapfelszereltségként biztosítja a jól ismert Hardiprecizitást. A NAVIGATOR classic erősített vázszerkezete a nagysebességű növényvédelmi kezelésekre és a legnagyobb igénybevételt jelentő szántóföldi és közút viszonyokra lett tervezve. Ez a típus opcionálisan a beszerzés utáni években is bővíthető-fejleszthető, személyre szabott precíziós igényeknek megfelelően, a hazai Hardi-forgalmazók segítségével. A gép rendkívül egyszerűen kezelhető, a kezelőszervek jelentősen lerövidítik a permetezőgép beállításához és működtetéséhez szükséges időt. A gép „szíve” a jól ismert Hardi 464 zsírkenésű membránszivattyú, amely akár szárazon is járatható károsodás nélkül. A NAVIGATOR classic nyomtávja gyorsan, fokozatmentesen állítható.

A csúcsminőségű, kormányzott vonórudas IntelliTrack nyomkövetőrendszer szűk, 6 m-es fordulási sugarat tesz lehetővé. A fejlett elektronika, a proporcionális szelep és a két nagyméretű hidraulikus munkahenger kombinációja biztonságos és pontos nyomvonalkövetést biztosít. Az IntelliTrack integrált biztonsági funkciót tartalmaz. Ha a traktorkezelő pl. 15 km/h sebességnél próbál meg 90° fokos fordulót végrehajtani, akkor az IntelliTrack rendszer automatikusan feldolgozza az adatokat, és egyenesbe kormányozza a vonórudat, hogy megelőzze a borulást.

Az AutoSlant aktív keretszabályzó rendszer egy kis bekerülési értékű, egyszerű és precíz ultrahangos keretszabályozó-rendszer. Lényege, hogy a nagy sebesség és nagy munkaszélesség mellett egyenetlen talajviszonyok esetén is folyamatosan biztosítja az optimális permetezési magasságot, egyidejűleg követve a talaj és a kezelt felület felszínét. A DELTA kereten alkalmazható automata szórókeretszakasz-vezérlés nagy kezelési kényelmet nyújt, és jelentősen csökkenti a gépkezelő munkaterhelését, valamint 5%-os vagy esetenként nagyobb dokumentált vegyszer megtakarítást biztosíthat.

Ezt kínálja a NAVIGATOR classic kivitel, azok számára, akik nagy teljesítményt és megbízható, ismert műszaki megoldásokat keresnek.