fbpx

Egyeztetés a hajtatókertészet jövőjéről

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 16.

A hazai hajtatókertészet jövőjéről és a német tulajdonú FAKT AG tervezett nagyszabású bezenyei kertészeti beruházásáról egyeztetett Nagy István agrárminiszter a FruitVeB képviselőivel.

paradicsom

A megbeszélésen a tárgyalófelek megállapodtak, hogy az Agrárminisztérium és a FruitVeB egymással együttműködve elkészíti a hazai hajtatókertészet középtávú fejlesztési programját a következő fél évben. Ebben megfelelő alapossággal és mélységig értékelhetők lesznek a hazai hajtatókertészet erősségei és gyengeségei, fejlődési lehetőségei és korlátai, valamint ezekre alapozva meghatározhatók azok az intézkedések, amik a hazai hajtatókertészeti szektor fejlődését szolgálják. A program szakmai-társadalmi megvitatása és elfogadása után a felek rendszeresen és folyamatosan értékelik a megvalósítás érdekében tett intézkedéseket, illetve az előrehaladást.

A felek arról is megegyeztek, hogy a FruitVeB a következő negyedévben egy fórumot szervez Nagy István agrárminiszter és Hubert Schulte-Kempert, a FAKT AG vezérigazgatója részvételével, s a hazai kertészet képviselőivel ismertetik és megvitatják a FAKT AG tervezett magyarországi kertészeti projektjének részleteit.