fbpx

Együttműködési megállapodást írt alá a Nébih és az MSzFE

Írta: Csomor Zsolt - 2019 szeptember 23.

Stratégiai megállapodást írt alá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesülettel (MSzFE) az Újmohácson rendezett szója fajtabemutatón.

A jövőbeni szorosabb együttműködést megalapozó dokumentumot dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke és Vadász Attila, az MSzFE elnöke látta el kézjegyével. A kooperáció főként a kereskedelmi kapcsolatok kialakításában és a folyamatos szakmai információcsere területén jelenthet előrelépést.

Dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke az eseményen hangsúlyozta, hogy a dokumentum aláírása a korábbi jó együttműködés folytatásának, illetve kibővítésének tekinthető. Az elmúlt években több olyan sikeres rendezvényre is sor került, ahol mindkét fél egymást segítve erősítette az események szakmai tartalmát, illetve lényeges szakmai kérdésekben egyeztetett egymással. Ezt a jó kapcsolatot rögzíti a kölcsönösen aláírt stratégiai megállapodás.

A mai rohanó világban figyeljünk egymás szavára, kiváltképp szakmai berkekben, hiszen a jó együttműködés alapja a megfelelő kommunikáció, hívta fel a figyelmet Vadász Attila, az MSzFE elnöke. Többek közt ezt is biztosítja az aláírt megállapodás. Az elnök az egyesület tevékenysége kapcsán hangsúlyozta, hogy a tagok igényeinek megfelelően évente 8 rendezvényt (fajtabemutatók és fórumok) szerveznek. Emellett a kereskedelmi kapcsolatok kialakításában, a szakmai információk átadásában és egyéb területeken is segítik az érdekelteket.