fbpx

Elektromos rakodók a láthatáron

Írta: - 2018 január 05.

Az első törzscsuklós „Hoftrac” udvari rakodót közel 50 éve építette meg a Weidemann azzal a céllal, hogy kiváltsa, gépesítse a mezőgazdasági telepek nehéz fizikai munkáit.

A több évtizedes folyamatos fejlesztésnek köszönhetően az udvari rakodók univerzális gépekké váltak, szinte nélkülözhetetlenek az állattartó telepeken és a mezőgazdaságban. A napi többórás munkavégzés – rakodás, almozás, etetés, takarítás, kitrágyázás – nagy része zárt térben történik. A kibocsátott káros anyagok egyaránt veszélyeztetik a dolgozók és az állatok egészségét.

Az új „eHoftrac”, a Weidemann elektromos udvari rakodója megszünteti a dízelmotorok okozta emissziós környezeti terhelést és egyben a zajterhelést is. Az innovatív elektromos hajtási rendszernek köszönhetően jelentősen javulnak a munkakörülmények és az állattartás feltételei.

Az elektromos, károsanyag mentes üzemeltetés a környezet aktív védelméhez is hozzájárul.

Fejlett elektromos hajtási rendszerével egy akkumulátortöltéssel 4-5 óra munkavégzést tesz lehetővé, a tényleges munkaidőt tekintve.

A részlegesen lemerült akkumulátor is feltölthető, az elektromos rendszer élettartama nem csökken. A folyamatos munkaórák száma, az udvari rakodó hatékonysága az akkumulátor egyszerű és gyors cseréjével is növelhető.

A rakodógép rendkívül dinamikus teljesítmény leadásra képes, ráadásul az optimális súlyelosztás és súlypont még kedvezőbb stabilitást eredményez.

A két elektromotorral a megszokott módon dolgozik a rakodógép. A kezelőszervek megegyeznek a dízel üzemű modellekkel, a kezelőnek nem kell újratanulnia a gépet.

Az „eHoftrac” 20%-os felárát az üzemanyag- és szervizköltségek, valamint a károsanyag-kibocsátás jelentős, 40%-os csökkenése ellensúlyozza.

Weidemann komoly perspektívát lát az általa elsőként forgalombakerülő elektromos hajtású rakodógépben.

A hagyományos dízel üzemű udvari rakodók fokozatos leváltása az innovatív „eHoftrac” technológiára ugyanis jelentős felhasználói, állatjóléti és környezetvédelmi előnyökkel jár.