fbpx

Erről lesz szó idén a Fiatal Gazda Klubban!

Írta: Kohout Zoltán - 2019 október 24.

Akarsz beszállítani az IKEA-nak? Tudod, hogyan változik az osztatlan közös földeket érintő jogszabály? Sejted, mire lehet számítani a hatóanyag-kivonások vagy épp a permetezőgépek felülvizsgálata kapcsán?

Földügyek

November 5-én Tiszadob és Keszthely, november 6-án Szegvár és Szekszárd, november 7-én Kóny és Kecskemét ad otthon a rendezvénynek, amelynek programja a következő: Hogyan tudja segíteni a Nemzeti Földügyi Központ a fiatal gazdálkodókat, hogyan változnak az osztatlan közös tulajdon rendezésével kapcsolatos jogszabályok, melyek e földterületek ügyintézésének gyakorlati tapasztalatai, és mit érdemes tudni a földvásárlás finanszírozásáról.

A növényvédelem kihívásai

November 12-én szintén Tiszadob és Keszthely, november 13-án Szegvár és Szekszárd, november 14-én Kóny és Kecskemét a helyszín, és a témák: a permetező gépek idén már kötelező felülvizsgálata; mit ellenőriznek a növényvédelemben, hogyan oldjuk meg a több feladatot, kevesebb eszközzel a növényvédőszerhatóanyag-kivonások terén?

Gazdálkodási kockázatok

November 19-én is Tiszadob és Keszthely, november 20. Szegvár és Szekszárd, november 21-én Kóny és Kecskemét várja elsősorban a 40 év alatti gazdákat: agrár-kárenyhítési rendszer, támogatott biztosítások, erdősítés és ipari ültetvények telepítése megnövelt támogatással – ezekről lehet hallani, szakmai párbeszédet folytatni.

Helyszín és regisztráció

A konkrét helyszínek: Tiszadobi Fiatal Gazda Oktató és Tanácsadó Központ (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tiszadob, Vasút u. 1., Mikef Kft.; Keszthelyi Georgikon – Pethe Ferenc Kollégium (Zala megye, Keszthely, Festetics György u. 5. Kistanácsterem); Szegvári Fiatal Gazda Oktató és Tanácsadó Központ (Csongrád megye, Szegvár, Hunyadi János u. 64.); AM DASZK Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium (Tolna megye, Szekszárd, Palánk 19.); Kónyi Fiatal Gazda Oktató és Tanácsadó Központ (Győr-Moson-Sopron megye, Kóny, Pattantyús utca 2.); Kecskeméti Fiatal Gazda Oktató és Tanácsadó Központ (Bács-Kiskun megye, Kecskemét, Hegedűs tanya, Talfája 19., az északi elkerülő út mellett).

További fontos részletek, regisztráció itt https://agrya.hu/rendezvenyek érhetőek el.

(forrás: AGRYA, NAK)