fbpx

Ez megtérülő befektetés!

Írta: Szerkesztőség - 2016 december 15.

 

Bányai Barna
Bányai Barna
Agroszász Kft., Szászvár

„A Pioneer kukorica vetőmaggal elvetett területünk évről évre folyamatosan emelkedik. Ez annak köszönhető, hogy a Pioneer területi agronómusa ismerve az Agroszász Kft. területi és technológiai lehetőségeit, a számunkra optimális, magas termésszintet produkáló P9911 Optimum® AQUAmax® hibridet ajánlotta kukoricatermesztésünkbe. Az idei évben a P9911 AQ* hibrid ismét igazolta a hibridbe vetett bizalmunkat, a 30 hektáros, jó adottságú kísérleti táblán rekordtermést, bruttó 16 t/ha-t takarítottunk be, de az üzemi eredményünk is kiváló lett, bruttó 12,5 t/ha, 250 hektár átlagában!”

 

Dr. Zsirai János
Dr. Zsirai János
Magántermelő, Sárosd

„Munkám Fejér megyében, Sárosd térségéhez köt. Évi 200 ha körüli kukoricaterületem egy jelentős részét a FAO400-as érésű kukoricahibridek teszik ki. Tapasztalatom szerint igen kiemelkedő terméspotenciál jellemző a Pioneer ezen hibridjeire. Évről évre a helyi Pioneer agronómus javaslatára és segítségével állítunk be kukorica kísérleti sorokat. Ezekhez még az idei évben a hódmezővásárhelyi kutatóintézet által precízen beállított és kivitelezett, hibrid teljesítménykísérlet is társult. A helyi kísérletek tapasztalatai alapján a FAO400-as éréscsoportban a P9911 Optimum® AQUAmax® hibrid volt a legjobb. A közeli Bioetanol gyárba – nedves kukoricaként – beszállítva, kiemelkedő termésre számítva kezdtem el a betakarítását. Az eredmény kifogástalan: üzemi átlagban 13,4 t/ha termést produkált a hibrid, de a legjobb táblán 15,2 t/ha-os hozammal hálálta meg a munkánkat. A következő évben is az éréscsoportjában ezt az Optimum® AQUAmax® hibridet fogom választani!”

 

P9911 AQ*, FAO460
Ajánlott termőtőszám: 65-74 000 tő/ha

Termesztési ajánlás

Azoknak javasoljuk, akik a FAO400 közepén keresnek egy kimagasló termőképességű, jó agronómiai tulajdonságokkal rendelkező hibridet.

*AQ=Pioneer Optimum® AQUAmax® hibrid