fbpx

Ezekkel már lehet jövedelmezően művelni!

Írta: - 2017 május 18.

Gépek és gépkapcsolatok tavaszi és őszi munkálatokhoz az Agroker szántóföldi bemutatóján

Több évtizedes múltjához hűen az Agroker Holding Zrt. folyamatosan bővíti kínálatát és szolgáltatásait. Idei első szántóföldi gépbemutatóján a tavaszi vetés-előkészítési és az őszi tarlókezelést célzó gépkapcsolatait mutatta be a kelet-magyarországi régió gazdáinak.

Ma már léteznek nyereségteremtő források, van mód jövedelmező földművelésre – jelentette ki Pintér István, az Agroker Holding Zrt. vezérigazgatója a cég nyíregyházi szakmai napján. Az Agroker fejlődő szerviz-üzletága immár Fehérgyarmaton is jelen van; a gyors alkatrész-ellátásban – 300 milliós raktárkészlettel – pedig az egynapos határidőt is vállalják. A korszerű talajművelés érdekében az Agroker ezúttal a szántás nélküli technológiák, a sok és erős szármaradványok hatékony kezelésére fókuszált.

A bemutatón szerepelt a Massey Ferguson 7620-4 traktorhoz kapcsolt Güttler Supermaxx-6 kultivátor. A bemutató területen ősszel a kukoricatermés utáni erős, nagy szármennyiséget nehéztárcsás boronával, majd a Dante Ares DSM-30 7 késes lazítójával és annak duplatüskés hengerével dolgozták el. Ezen a területen a Güttler SuperMaxx kultivátor egy menetben készítette elő a talajt és vetette a tavaszi zöldtakarmányt. Bemutatták a Massey Ferguson 5470-4-eshez kapcsolt Massey Ferguson 8106 TSB DFC vetőgépet. A robusztus, vontatott gép fő erőssége az egyenletes vetésmélység akár 11-12 km/h-s sebesség mellett. A bemutatón a kukorica vetését prezentálták hibátlanul, a gép kiválóan vetett az előkészítetlen földbe. A harmadik gépkapcsolat szintén egy Güttler: az LK-30-as „Földmester” volt, amelyet a Massey Ferguson vetéstől a betakarításig alkalmazható, nagy tengelynyomtávú (7614-4-es) traktora működtetett. Az univerzális, egymenetes magágy-előkészítő kompaktor nagy szélességgel használható akár fronthajtással és választható kapafélékkel. A következő a Gaspardo Pinta genius 450 vetőgép: előnyei az elektromos adagoló rendszerben, a nagyon precíz pneumatikus vetésben mutatkoznak meg kalászosok mellett mák, repce, facélia és gabonafélék terén. Vontatója a 3 hengeres, rugalmas és igen takarékos motorú Massey Ferguson 5610-4.

Bemutatásra került a keleti gyártású, de nyugati főelemekkel készült robusztus, 5 szakaszos és 24 méter széles szórókerettel működő Boguslav gépcsalád Titan-3000-es permetezőgépe is, mely gépcsalád kizárólagos magyarországi forgalmazója az Agroker Holding Zrt. Láthattuk a Gaspardo HS-6 R 5 MDD műtrágyaszórós, kultivátora mellett a Massey Ferguson takarékos, háromdobos rendszerű, kiváló magleválasztási képességű 7347 S Activa kombájnját. A szállítás kínálatból a Fliegl pótkocsik és VFW tartálykocsi sorakozott. Az őszi munkákra a Maschio Presto-600-as rövidtárcsát mutatták be mely a tarlóhántást prezentálta a robotkormányzással szerelt Massey Ferguson 8737-4-es traktorával. A szántás nélküli technológiát a 65 cm-es mélységig hatoló Dante DSM-30 7 késes altalajlazítója duplatüskés rögtörő hengerrel képviselte. Láttuk még a hosszú élettartamú, intelligens szerkezetű Pöttinger Servo-6.50 váltvaforgató ekét, valamint a Güttler PW 820 Master hengerét mely eltérő csillag átmérői révén más-más sebességgel forgó, hatékonyan működő, egyedülálló magágykészítésre alkalmas, a kiváló talajkövetésről pedig a gép lengőrámái gondoskodnak.

Kohout Zoltán

A gépekkel kapcsolatos további információért és vásárlásért keresse bizalommal az Agroker csapatát:

Agroker Holding Zrt. – Gép üzletága
4400 Nyíregyháza, Kinizsi út 2.
Tel.: +36 70 375 5327
e-mail: [email protected]
www.agrokerholding.hu