fbpx

Felmérés készül a cégek élelmiszer-veszteségeiről

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 06.

Az Agrárminisztérium megbízásából az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) kutatást végez a magyarországi élelmiszeripari vállalkozások bevonásával az élelmiszer-veszteségről és sajátmárkás termékekről, olvasható az AKI oldalán.
Az élelmiszer-pazarlás témakörével évek óta foglalkozik az AKI: az eddigi munkájukból kiderült, hogy a lakosság után az élelmiszeriparban keletkezik a legtöbb élelmiszer-hulladék. Jelenlegi felmérésük során a vállalkozások az élelmiszer-veszteséggel kapcsolatos ismereteit és tapasztalatait gyűjtik össze, amik megalapozhatják az intézet további adatgyűjtési folyamatát, továbbá alapul szolgálhatnak a szakmapolitikai intézkedéseket segítő javaslatok összeállításához.
A kérdőív kitér továbbá a sajátmárkás élelmiszerek gyártásával kapcsolatos tapasztalatokra, a kereskedelem és beszállítók közötti kapcsolatok feltérképezésére, valamint vizsgálja a termékkör hatásait az élelmiszeripari szereplők körében. A beérkező adatokat az intézet felhasználja a „Sajátmárkás élelmiszerek szerepe az élelmiszeriparban” című kutatásához.
A kérdőív elérhető az AKI honlapján. A felmerülő kérdéseket az [email protected] e-mail címen lehet feltenni.

Összeállította:
Csomor Zsolt