fbpx

FERTILEADER termékcsalád

Írta: Szerkesztőség - 2018 június 08.

Számos tényező befolyásolhatja a növények zavartalan fejlődését a tenyészidőben, melyek károsan hathatnak többek között az olyan kulcsfontosságú élettani folyamatokra, mint a virágzás és a termékenyülés. Azonban intenzív termesztési körülmények között már nem elégedhetünk meg csupán azzal, hogy ezeket zavartalanná tesszük. A tenyészidő minden napját ki kell használnunk arra, hogy növényeinket, lehetőségeink szerint, maximális fordulatszámon járassuk.

A FERTILEADER termékcsalád SEACTIV biostimulátor komplexében lévő glicin-betain és izopentil- adenin (IPA) ennek lehetőségét adják a kezünkbe. A tenyészidő folyamán növelik a tápanyagfelvételt, gyorsítják tápanyagszállítást, valamint beépülését. Serkentik a klorofillképződést, ezáltal fokozzák a termelőfolyamatokat és növelik a biomasszát. Szabályozzák és fenntartják a kultúrnövények víz- és tápanyagforgalmát a kritikus, terhelt időszakokban. Folyamatos többlet ellenállóságot biztosítanak a tenyészidőben, különösen a virágzás és megtermékenyülés során. Gátolják a korai elöregedést, így a növénynek lesz ideje arra, hogy kinevelje a termést, csökken a kényszerérés kockázata. Termesztéstechnológiába illesztésükkel erőteljes, folyamatos fejlődést, a stresszelt állapotból gyorsabb, kisebb veszteséggel járó kilábalást biztosíthatunk. Melynek eredményeként több termés és jobb minőség érhető el.

FERTILEADER AXIS – a kukorica zavartalan termésképzéséért

A kukorica termékenyülési időszakában jelentkező klimatikus stresszhatások akár 70%-kal is csökkenthetik a hozamot. Ezen hatások orvoslása egyszerű lombtrágyákkal nem megoldható, mert nem tápanyaghiány okozta problémákról van szó. A FERTILEADER AXIS itt is egyedülálló választás, mert a SEACTIV biostimulátor komplex azon túl, hogy fenntartja a növény életfolyamatait a kritikus időszakokban, gátolja az elöregedést, segíti a növény kilábalását a stresszelt állapotból, könnyen felvehető cinket és foszfort is tartalmaz, melyek jó szolgálatot tesznek a szemkitelítődés során.

FERTILEADER GOLD – az olajos kultúrák pozitív bonifikációjáért

A napraforgó és a szója hozamát jelentősen tudjuk növelni, ha az elhúzódó virágzás alatt a lehető legtöbb virág megtermékenyülését biztosítjuk. A bór- és molibdén-tápelemtartalom mellett a SEACTIV biostimulátor komplex 3-4 hetes hatástartamával ezekben a kultúrákban is segíti az élettani folyamatokat. A transzlokáció fokozásával és a korai elöregedés gátlásával elősegíti a kaszatok, magok kitelítődését, a magas olaj- és fehérjetartalom kialakulását.