fbpx

FLEXIBILIS REPCE KIPERGÉS- ÉS ELSODRÓDÁSGÁTLÓ

Írta: Szerkesztőség - 2018 május 11.

A repce termesztéstechnológiája az elmúlt évtizedben nagy változásokon esett át, azaz a repce az egyik legintenzívebb növénnyé vált. Az új fajták és hibridek elterjedése mellett a repce növényvédelme is igazodott az intenzívvé váló termeléshez. Ma már nem csak a rovar- és gombavédelem, a gyökeresedés javítása, a repce szárelágazódásának a növelése, a virágzás és a terméskötődés fokozása, az érés egyöntetűsége és gyorsítása a cél, hanem a megtermett mag minél nagyobb biztonsággal történő betakarítása is fontos szempont.

A Sumi Agro több termékkel segíti a repcetermesztőket. A méhekre nem veszélyes, virágzó repcében nappal is permetezhető MOSPILAN rovarölőszer, a DON-Q felszívódó gombaölőszer ill. az ezeket tartalmazó speciális technológiai csomag az ELIZIUM mellett, a FLEXI kipergésgátló is a termelők rendelkezésére áll. A FLEXI kipermetezve rugalmas polimer térhálóval vonja be a becőket, ezzel megakadályozza azok idő előtti felnyílását, a magok kipergését.

FLEXI alkamazásával a következő előnyökkel találkozik a repcetermesztő.

  • Csökkenti a becőfelnyílást, a szemek kiszóródását.
  • Csökkenti a szemveszteséget, ezért több lesz a termés.
  • Csökken a repce-árvakelés.
  • Kiváló az esőállósága.
  • Nincs káros mellékhatása:

» nem hat a deszikkálás gyorsaságára, minőségére;

» nem hat a termés minőségére;

» nincs hatása a mag csírázóképességére.

  • Nem irritatív a felhasználóra.
  • Nem viszkózus, nem rontja a keverékességet.


FLEXI hatása a repce terméshozamára (t/ha)

Használata őszi káposztarepcében és mustárban egyaránt javasolt. Kipermetezése a becősárgulás idején, a várható betakarítás előtt 10-14 nappal, legkésőbb amikor a becők 30%-a érett (BBCH 83) célszerű. Dózisa: 0,5-1,0 l/ha. Fejlettebb, zártabb állományban nagyobb lémennyiséget és magasabb dózist alkalmazzunk.

A FLEXI repcében és mustárban használható önmagában, valamint engedélyezett állományszárító készítményekkel kombinációban is. Állományszárítókkal való együttes kijuttatás esetén a permetléhez cseppnehezítő hozzáadása nem szükséges, mert a FLEXI egyben elsodródásgátló is.

A permetlé bekeverésénél a permetlétartály ¾ részéig történő feltöltése után, állandó keverés mellett adjuk hozzá a FLEXI-t. A permetezés befejeztével azonnal öblítsük át a permetlétartályt vízzel, majd nem ionos tisztítószerrel mossuk át tartályt, a vezetékeket és a szórófejeket.

http://www.sumiagro.hu