fbpx

Fontos a pontos nedvességtartalom-meghatározás – ebben segít a CLAAS!

Írta: - 2018 április 04.

A professzionális szalmakezelésnél és a szénatárolásnál a nedvességtartalom pontos ismerete döntő jelentőségű. A pontos érték szükséges alapokat biztosít a minőség és a tárolás módjának meghatározásához. A következő betakarítási időszakra a CLAAS a mérőberendezések kibővített kínálatát ajánlja.

Pontos értékek az automatikus sűrűség-kiegyenlítéssel

Innovációs újdonság a CLAAS kínálatában a szénához, szilázshoz, szalmához és gabonához kínált nedvességmérő mérőberendezés automatikus sűrűség-kiegyenlítéssel. Ennél a készüléknél a szondán egy nyomásérzékelő van, így amikor bedugjuk a lándzsát a bálába, a készülék automatikusan meghatározza a bála tömörségét. A műszer figyelembe veszi az értéket a kapacitív mérés során, és az eredményt már a bálasűrűség figyelembe vételével határozza meg. Így a bálasűrűség értékét nem manuálisan kell megadni, és az abból származó pontatlanságok megszűnnek.

Nagy tárhely

A beépített memória összesen 1000 mérési eredményt tárolására alkalmas. USB-csatlakozón keresztül egyszerűen letölthetők a tárolt adatok, és ugyanígy végezhető a készülék szoftverjének frissítése is. A csúszásmentes gumi szár és a hosszú élettartamú szonda a készülék hosszú ideig tartó, megbízható használatát teszi lehetővé még nagy tömörségű báláknál is.

Ez a felszereltség teszi az új nedvességmérőt a szalma és széna feldolgozással, kezeléssel foglalkozó vállalkozások professzionális eszközévé.

A szénához, szilázshoz és szalmához alkalmas mérőberendezésen kívül a CLAAS értékesítési partnerei a gabonanedvesség-mérők különböző változatait kínálják zúzott és teljes szemekhez.

Összeállította: Kalmár Nárcisz