fbpx

Gallus Kft. – Devecser

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 03.

„…ott megy be a tojás, itt jön ki a csirke”

46 évvel ezelőtt gépészmérnök-gyakornokként állt először ugyanabban az étkezőben Szabó István, ahol most nekünk mutatta be a Gallus cégcsoport tevékenységét. Az ország 6 megyéjének 36 telephelyén működő cég ma már piacvezető broiler baromfi szülőpárok nevelésében és tenyésztésében, valamint tenyésztojás keltetésében. Míg mi fogyasztóként a kényelmi étkezés irányába „fejlődünk”, addig a 3.600 m2-es devecseri keltetőben 2,7 millió tojás vár a sor(s)ára egyszerre, hogy azután naposcsibeként megkezdje egyébként rövid életútját, egy-egy hazai vagy épp külföldi baromfitelep valamelyikén. A Gallus cégcsoport a tápkeveréstől, a keltetőn át a vágóhídig és feldolgozásig egyébként szószerint a szántóföldtől az asztalig követi a leendő élelmiszerünk sorsát, ellenőrzött, szinte már űrtechnikai körülmények között.

„A mi csirkénk”: amit Devecserben láttunk, sokkal több, mint az egykori privatizáció, benne van az észak-amerikai tapasztalat, az egyetemekkel való kapcsolattartás, az innováció, sőt, a mai gyakornokok munkája is. Ugyanis Szabó István büszke arra, hogy tudását és munkáját is fokozatosan és folyamatosan adja át a jövő generációjának, hisz valaha ő is pontosan így kezdte.

Kattintson ide a galéria megtekintéséhez!

Legyen Ön is részese ennek a nagyszabású, komoly, mégis örömteli versengésnek azzal, hogy olvas, dönt és szavaz!

Munkára fel tehát, kedves Olvasónk! Kövesse figyelemmel ezt a nemes versengést a Magyarország Legszebb Birtoka honlapján

magyarorszaglegszebbbirtoka.hu
facebook.com/magyarorszaglegszebbbirtoka
facebook.com/agraragazat

és augusztus 1-31-e között szavazzon Ön is a kategóriajelöltekre!