Gravetti-megoldás széna- és szalmatárolásra!

A legdrágább takarmány az, ami megromlik, és ki kell dobni. Ennél már csak az lehet drágább, amit annak ellenére kénytelenek vagyunk megetetni az állatainkkal, hogy tudjuk, nem fog nekik jót tenni, de olyan szénát kell etetnünk, amilyen van, ha romlott, rothadt, penészes, akkor is el kell, hogy fogyjon.

Akinek szerencséje van, és az esők előtt be tudja bálázni a szénáját, az már fél siker lehet; ha fedél alá tudja tenni, akkor győzött. Az elmúlt évekre jellemző, hogy többnyire egy kaszálásból tudunk minőségi takarmányt készíteni, a második vagy megázik vagy kevés lesz, a harmadik meg bizonytalan. Elcsépelt közhely, de ettől még igaz: csak azt tudjuk a gazdaságunkban befolyásolni, amit magunk csinálunk.

A penészes, rothadt széna előállítási költsége ugyanannyi, mint a tökéletes minőségűé. Ráadásul, ha kitesszük a környezet hatásainak, a betakarítás pillanatától folyamatosan romlik a minősége, és a gyönyörű, jó beltartalmú szénánk – a téli csapadék hatására – pont tavaszra lesz gyenge minőségű, toxinnal terhelt, amikor vemhesíteni szeretnénk az állataink nagyobb hányadát. Jó szénát senki helyett nem tudunk készíteni, de ha már megvan, azt meg tudjuk védeni.

Erre nyújtunk megoldást a Shelterall gyártmányú tárolósátrainkkal, amikről elmondható, hogy tökéletesen testre- (üzemre) szabhatók, ha a szükség úgy hozza, akár át is telepíthetők, gyakorlatilag akárhányszor. Garancia 10 év (a ponyvára; várható élettartam: 16-20 év/ponyva). A vázszerkezet horganyzott „ovál”-profilú acél, a gyári technológiának köszönhetően talajra felállítható, betonozás nélkül.

Jelenleg készletről rendelhető méreteink:

• 10 m széles, 15 m hosszú, 5 m magas tárolósátor: 2 600 000 Ft+áfa (betárolható: 312 db 120-as körbála, 195 db 150-es körbála);

• 10 m széles, 20 m hosszú, 5 m magas tárolósátor: 3 300 000 Ft+áfa (betárolható: 380 db 120-as körbála, 230 db 150-es körbála);

• 10 m széles, 30 m hosszú, 5 m magas tárolósátor: 4 700 000 Ft+áfa (betárolható: 600 db 120-as körbála, 375 db 150-es körbála).

De bármilyen hosszúságban megrendelhető!

További információk a www.gravetti.hu oldalon találhatók, illetve szükség esetén személyesen is állunk rendelkezésre!

Gravetti Kft.
Nagy László
Tel.: +36 23 998 622
E-mail:
iroda@gravetti.hu

GRAVETTI szalma széna