fbpx

Gyümölcsöző üzletet hozott a STEYR az Agroker Pannonia Kft.-nek

Írta: Szerkesztőség - 2014 március 21.

Az 1996-ban alakult Agro Tipp No.1 Kft. (2012. április 2-án aláírta Brno-ban a STEYR gépek magyarországi forgalmazására vonatkozó importőri szerződést) stratégiai partnere a tavaly augusztusban megalakult Agroker Pannonia Kft., mely cég kizárólagosan értékesíti Somogy, Vas és Zala megyében a világhírű prémium kategóriás osztrák STEYR traktorcsalád termékeit.

„Egy STEYR vásárlásával Ön sokkal többet kap, mint egy traktort”– szól a szlogen. Hát még kilenccel…

Aki átadta: Horváth Attila Endre az Agroker Pannonia Kft. értékesítési igazgatója

Mikor alakult a cég, és milyen tervekkel?

Az Agroker Pannonia Kft. tavaly év augusztusában alakult meg. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, megtaláltuk a számításainkat, hiszen mára bebizonyosodott, hogy versenyképesek vagyunk. Köszönhető ez a STEYR márkának is, hiszen 14 darabot adtunk el közel fél év alatt. A mai nap 9 darabos kulcsátadás pedig magáért beszél. Sikerült felállni a képzeletbeli dobogósok közé, ráadásul a STEYR kezd beivódni a hazai gazdálkodók köztudatába is. Ami a márka nagy előnye az, hogy a valóságban is NON-STOP működő alkatrész-, és szervízszolgáltatást biztosít, köszönhető ez annak, hogy nincs messze a gyár.

Hivatalos márkakereskedése vagyunk a Case IH, Pöttinger, Hauer, és Quivogne termékeknek. Jövőre szeretnénk is bővülni és terjeszkedni. Hosszútávon mindenképp a gazdálkodók széles igényeit igyekszünk kiszolgálni, ezért tervezzük több márka bevezetését és ezáltal szélesebb árskála megalkotását, hogy mindenki számára elérhetőek legyünk.

„Egy régóta elképzelt fejlesztés vált most valóra” – kezdte nyilatkozatát a Gyümölcskert Zrt. elnök vezérigazgatója, Sipos Gyula, aki 9 darab STEYR Kompakt 4085 ET típusú traktorral modernizálta a 350 hektárnyi gyümölcsöst.

Miért pont a STEYR? Kifejtené bővebben a választást?

Bár valóban ez a márka volt az álmunk, természetesen nem csak erre alapozva történt meg a 9 darab beruházás, a mai korban muszáj lépést tartani a technikával, hiszen őrületes hajsza folyik a piacon, de gondolom, így van ez más területeken is. Az előző géprendszerünk 10 évet dolgozott, így célszerű volt lecserélnünk a gépparkot. A választásnál több szempontot figyelembe kellett vennünk, nem tagadom, 4-5 típust megversenyeztettünk, ami fennmaradt a rostán, annak pedig tüzetesen utánajártunk. Ausztriában is van pár ismerős gazda, akikkel megvitattuk a témát, és végül a nettó 140 milliós beruházást a STEYR traktorai nyerték. A hasonló területen gazdálkodók véleménye, a gyár közelisége, a megbízhatóság és nem utolsó sorban a fogyasztás mind-mind ezt a márkát erősítették.

Akkor a STEYR Kompakt 4085 ET a gyümölcsösök traktora?

Bízom benne, hogy igen. Ez a 80-100 LE-s kategória a gyümölcsösökbe elég. Leginkább a fő munkafolyamatra, azaz a permetezésre kell megfelelnie, hiszen főszezonban akár 14 alkalommal is el kell végeznie, a kisebb dolgokhoz és a szállításhoz pedig bőven megfelelő ez a motorteljesítmény. Eddig is hasonló kategóriát alkalmaztunk, a nagyobb már nem lenne kihasználva. Ami még fontos, hogy ez a típus rendkívül jól manőverezhető, fordulékony, pont ideális a gyümölcsösök sorai közé.

Mit vár az új gépparktól?

Természetesen megbízható precíz és takarékos munkát. Ráadásul, ha a számításaink nem csalnak, akkor kb. 15-20%-kal alacsonyabb lesz az üzemeltetési költsége, fogyasztása az előző kiöregedett traktorainktól. Ez azért kilenc traktornál eredményes spórolást jelent.

Summa summarum, ha sikerül a fákat gyümölcsözővé tenni, akkor egy gazdával biztosan több áll majd a STEYR márka propagálása mellé.