fbpx

Ha már pálinka, legyen minőségi

Írta: Barna Ferenc - 2020 november 02.

„Szakszerű pálinkakínálás vendéglátó-ipari szakemberek részére” című ingyenes kiadvánnyal népszerűsíti a magyar pálinkát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), mely weblapjáról mindenki által szabadon letölthető.

A kiadvány célközönsége a vendéglátás, azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a pálinka nemzeti italunk, vagyis magyar ember esetén – megkockáztatom – alapműveltségről beszélünk.

 

 

Uniós oltalom alatt áll (földrajzi jelzések):

 

Nemzeti oltalom alatt álló pálinkák

 

Az ismertető az Élelmiszeripari kézikönyvek sorozatában kapott helyet.

Célja a minőségi, mértékletes, ám élvezetes pálinkafogyasztás kultúráját hivatott megismertetni a fogyasztókkal a vendéglátó-ipari szakemberek közreműködésével.

Egy kiváló pálinkát fáradságos és figyelmes munka elkészíteni. A fogyasztónak, a tudatos vásárlónak többet kell tudnia az árúról, mikor a polc előtt áll, vagy éppen az asztalnál ül és rendel, nem pusztán az ár alapján szabad ilyenkor döntést hozni.

 

 

A kiadvány a minőségi pálinka alapanyagától kezdve a jogszabályokon, jövedéki ismereteken túl bemutatja az uniós, illetve a nemzeti földrajzi árujelzővel védett pálinkákat is. Emellett többek közt eligazít a pálinkakínálás, -kóstoltatás világában, valamint gasztronómiai tanácsokkal is szolgál.

A kiadvány szépen megszerkesztett, átlátható, szemléletes ábrákkal, ízléses fotókkal segíti a tudásátadást. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség is kínálja a vendéglátó-ipari szakembereknek, az érdeklődő fogyasztóknak, valamint az élelmiszerlánc szereplőinek az anyagot.

A nyomtatványt előszavával Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke ajánlja kezünkbe.

A kötet letölthető a NAK portáljáról.

Fotó: Barna Bence