Bezárás

HARDI Navigator i – intelligens növényvédelem

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2020 november 24.

Az új HARDI Navigator-i SmartCom rendszerrel felszerelve áll a leendő felhasználók szolgálatára. Az idei szezonban is kiváló eredménnyel dolgoztak a SmartCommal vezérelt HARDI permetezőgépek a szántóföldeken.

 

smart com

 

Az intelligens permetezési funkciók eredményességét garantálja az új HARDI SmartCom platform, ami egy teljesen megújult elektromos vezérlőrendszer. A HARDI gépek vezérlése az ún. SmartCom ECU panelek segítségével történik, amelynek borítása magas ellenállósággal rendelkezik a külső behatásokkal szemben.A rendszer páratlanul gyors, stabil és megbízható, mivel speciálisan a mezőgazdasági igénybevételeket szem előtt tartva lett kifejlesztve. Így teljes ISOBUS-működést biztosít a használójának, mely egyszerűen és könnyen csatlakoztatható a traktorokhoz és más külső vezérlőegységekhez is.

smart com ECU

A SmartCom rendszer egyszerűsíti a felmerülő hibák diagnosztizálását. A rendszer már a gyárból érkezve távoli diagnosztikai eléréssel is elő van készítve, így a szervizes a hiba okának ismeretével érkezhet a javítás helyszínére, így jelentősen csökkenthető a javítási folyamat időtartama.

Hardi Navigation

 

A HARDI SmartCom rendszer moduláris felépítésű, és – ha nagyobb kapacitásra van szükség – bővíthető is. Alapja a HARDI által kínált precíziós kijuttatási rendszereknek, emellett már elérhetővé teszi az automata keretszakaszolás akár fuvókánként irányított verzióját is.

Hardi precízió

 

A SmartCom rendszer biztosítja az intelligens funkciók vezérlésének alapját

 

HARDI ServiceTool

A HARDI ServiceTool az új elektromos platformmal együtt került kifejlesztésre, amellyel frissíthetik a permetezőgép szoftverét, diagnosztizálhatják a hibákat és új funkciókkal bővíthetik a rendszert. Minden SmartCom permetezőgép elő van készítve egy felhőalapú szerveren történő automatikus adattárolásra. Diagnosztika működési területenként a hibákat funkcionális szinten térképezheti fel azáltal, hogy a szervizes gyorsan megtalálhatja a hibás vezetékeket vagy érzékelőket a permetezőgépen.

Hardi Sevice Tool
Hardi ServiceTool – új fejezet a növényvédelemben

A HARDI már a kezdetek óta jelentős figyelmet fordít a szórókeretek fejlesztésére, mivel az egyre növekvő munkasebességek, megnőtt munkaszélességek jelentős igénybevételnek teszik ki azokat. Ráadásul mindezek mellett egyre egyenletesebb szórókeret-viselkedést várunk el eszközeinktől.Az új fejlesztésű DELTA FORCE kerettel szerelt Navigátorokhoz választható az új AutoTerrain szórókeret-vezérlés funkció, amely már, egy új fejlesztésű ultrahangos szenzor rendszerrel rendelkezik. Ez precízebb talajfelszínkövetést és negatív irányú szórókeret mozgatást nyújt dombos területeken. Valamint nagy kezelési sebesség mellett is állandó fúvókamagasságot biztosít, még nem ideális körülmények mellet is.

Delta Force
Delta Force szórókeret megújult keretszabályozással

AutoNozzleControl – Független fúvókaszabályozás

Az AutoNozzleControl az automatikus fúvókánkénti szakaszolás legjobb eszköze a piacon. A jelenleg az iparban létező legmagasabb permetezési pontosság érhető el a HARDI új funkciójával, amelyben a precíz és a modern elvárásoknak megfelelő kijuttatás érdekében minden egyes fúvóka automatikusan külön-külön is kapcsolható. Ennek és az így elérhető 50cm-es szakaszolásnak köszönhetően elkerülhető az átfedéses permetezés okozta növénykárosodás. Ezzel a funkcióval, a minimális permetezési átfedéseknek köszönhetően, akár 10%-os vegyszermegtakarítás is elérhető. A szélső fúvókák kiiktatásával megelőzhető a kritikus területek lepermetezése is.

AutoNozzleControl

IntelliTrack rendszer

Az IntelliTrack egy abszolút csúcsminőségű vonórúd-kormányzási rendszer, amely a robosztus vázszerkezet előnyeit a modern elektronika alkalmazásával kombinálja. Ez a nyomvonaltartási koncepció könnyen csatlakoztatható és kezelhető, ami kedvezőtlen terepviszonyok között is biztonságos nyomkövetést biztosít a permetezőgépe számára. Az IntelliTrack integrált biztonsági funkciót is tartalmaz, amely megakadályozza, hogy a kormány-munkahengerek kormányozzák a vonórudat, amikor a haladási sebesség túl magas az adott keréknyomtávhoz.

 

 DynamicFluid4 nyomásszabályozó rendszer

 A Hardi új fejlesztésű folyadékszabályzó szelep rendszere két egymáson elforduló, nagy kopásállóságú kerámia tárcsa részvételével szabályozza az áramló folyadék mennyiségét. A vezérlőegység, a működő keret szélesség és a szenzorok jelének feldolgozása után a megfelelő szögbe állítja a kerámia tárcsákat. A sebesség, a nyomás, az áramlás, a fordulatszám és a szögállás impulzusa másodpercenként 20 alkalommal kerül a vezérlő egységben feldolgozásra, ami alapján a fokozatmentesen állítható kerámia tárcsák vezérelt szögállása biztosítja a precíz kijuttatási mennyiséget.

DynamicFluid

Így a DynamicFluid4 rendszer a fúvókák bekapcsolásának pillanatától kezdve a megfelelő dózist adja ki, és folyamatosan szabályoz, akár 7-szer gyorsabban, mint az ISO/ EN szabvány által megkövetelt szabályozási határérték.

A táblaszéleken a rendszer kiszámolja, és előre megtervezi a következő fordulót követő szükséges kijuttatási mennyiséget, és elinduláskor azonnal és késedelem nélkül a kívánt mennyiséggel folytatja a permetezést. A DF4 rendszerrel a kijuttatni kívánt dózis mennyiségének pontossága elérheti a 95%-ot. Ez különösen a táblavégi fordulóknál jelent olyan előnyt, hogy nem kell hosszú métereket megtenni, mielőtt elérjük a kívánt permetezési mennyiséget.

Ez egy proaktív rendszer, amely 5 beérkező szenzor jele alapján határozza meg a kívánt dózist. A rendszerben található egy:

  • Sebesség szenzor,
  • Átfolyásmérő szenzor,
  • Nyomásszenzor,
  • Szivattyú fordulatszám szenzor,
  • Szabályozó szelep szög szenzort melyet a DF4-es motorban találhatunk meg.

Amíg egy hagyományos rendszerű gépnél minden szenzorra szükség volt a sebességarányos kijuttatáshoz, addig a DynamicFluid4 érzékelői saját funkcióik mellett a menet közben meghibásodott érzékelők szerepét is át tudják venni a folyamatos szabályozás érdekében. Így, ha egy vagy több szenzor munka közben meghibásodik, attól még a permetezést a kezelő be tudja fejezni, szabályozott feltételek mellett.

Keresse még az idén új intelligens funkciókkal felszerelt HARDI Navigator i permetezőinket a hivatalos forgalmazóinknál!

AGROÁZIS https://www.agroazis.hu/termekeink/szantofold/hardi-permetezogepek

DORKER – https://dorker.hu/gepek/hardi

További információk –  https://www.hardi-hungary.hu/sprayers/trailed/navigator#nav

smart com