Hardi Navigator SMARTCOM – megbízható alapok

Precíziós növényvédelem

Az új Hardi Navigator már a SmartCom elektromos rendszerrel áll a felhasználók rendelkezésére. Ez adja a precíziós növényvédelmi funkciók stabil működésének alapját. A tavalyi szezonban kiváló eredménnyel dolgoztak a SmartCommal vezérelt Hardi növényvédő gépek.

 

 

Az intelligens permetezési funkciók biztosításához az új HARDI SmartCom platform, egy teljesen megújult elektromos rendszer szolgál alapul. Ez teljes ISOBUS-funkcionalitást biztosít a felhasználónak, egyszerűen csatlakoztatható traktorokhoz és külső vezérlőegységekhez. A gyakorlatban a gépek vezérlése az ún. SmartCom ECU panelek segítségével történik, amelyek növényvédőszer-, ütés- és porálló borítással rendelkeznek. A rendszer rendkívül gyors, stabil és megbízható, az időtálló, mezőgazdaság részére kifejlesztett borításnak köszönhetően. A SmartCom nagyban megkönnyíti a hibák diagnosztizálását. Akár a gépek távoli elérését is biztosítani tudja, vagyis a szervizes már úgy érkezhet a helyszínre, hogy tisztában van a hibával, és a megfelelő alkatrészt is magával viszi. A rendszer az eddigiekhez képest gyorsabb processzorral dolgozik, így a SmartCom az eddigieknél is gyorsabb és rugalmasabb kezelést biztosít a felhasználóknak. A Hardi SmartCom rendszer bővíthető, alapja a precíziós kijuttatási rendszereknek, emellett lehetővé teszi az automata szakaszolás akár fuvókánként vezérelt változatát is. A Navigátorokban megtalálható az új AutoTerrain szórókeret-vezérlés, amely már az új, giroszkóppal egybeépített ultrahangos szenzorokkal rendelkezik. Ez gyorsabb,pontosabb talajkövetést és negatív irányú szórókeretdöntést is biztosít a lejtős területeken.

 

 

A Hardi kiemelt figyelmet fordít a szórókeretek fejlesztésére, mivel az egyre nagyobb haladási sebességek, jelentősebb munkaszélességek komoly terhelésnek teszik ki azokat. Ráadásul a méret és munkasebesség növekedése mellett egyre kiegyensúlyozottabb szórókeret-viselkedést várunk el gépeinktől. Az új fejlesztésű DeltaForce szórókeret ezért nagyon jó alapot biztosít ahhoz, hogy a megfelelő ultrahangos keretszabályozással nagy kezelési sebesség mellett is állandó fúvókamagasságot biztosítsunk, még egyenetlen talajviszonyok között is.

 

AutoNozzleControl

Az AutoNozzleControll az automatikus fúvókánkénti szakaszolás megbízható, precíz eszköze. A jelenleg elérhető legnagyobb permetezési pontosság valósul meg a HARDI új funkciójával, amelyben a precízebb és nagyobb munkasebességű kijuttatás érdekében minden egyes fúvóka egyedileg kapcsolható. Auto módban a permetezőgép 50 cm-es szakaszokkal dolgozik, ezáltal elkerülhető az átfedéses permetezés okozta károsodás a kultúrnövényeken. A permetezési átfedések minimálisak, ebből adódóan akár 10%-os vegyszermegtakarítás is elérhető. A szélső fúvókák szabályzásával megelőzhető a kritikus területek lepermetezése is.

 

 

Keresse az új, Smartcommal felszerelt Hardi Navigator permetezőket forgalmazóinknál!

 

VF

 

 

 

agrár átfedés AutoNozzleControl AutoTerrain DeltaForce fúvóka Hardi ISOBUIS mezőgazdaság Navigator növényvédelem permetező precízíós SmartCom szakaszolás szórókeret vegyszer
..