fbpx
741522

Traktorvilág: megújult a kompozit-motorháztetős (!) MTZ

Írta: Kohout Zoltán - 2024 április 19.

Olyan innovációkat, fejlesztéseket akart a hazánkban mindmáig népszerű MTZ traktormárka, amik tükrözik a partnereik igényeit és a mezőgazdasági ágazat jelenlegi trendjeit. Íme, az új MTZ-80-as!

Februárban még csak annyit írhattunk, hogy a 2019 óta tartó, új színkombinációs átállás után már minden sorozatmodellt túlnyomórészt piros színnel fényeznek el. Ennek az átalakulásnak egy nagyszabású mozzanataként a traktorgyár továbbment a minél teljesebb egységesítés felé, és a régi, több évtizedes múlttal dicsekedhető burkolatoktól is búcsút vett az MTZ-80.1/82.1 széria.

Nem új a jól bevált, klasszikus D243-as minszki dízelmotor, ám egészen új a kompozit SMC anyagból készült motorháztető. A gyár szerint ez jobban bírja a vegyi hatásokat, illetve a nagy hőmérséklet-különbségeket, a karcolásokat, továbbá formatervezése révén kényelmesebb hozzáférést biztosít a motortérhez. Ugyancsak komfortosabb az immár nemcsak oldalt, hanem hátul is keretmentes ablak, vagyis a kilátás. A látással sem lesz gond, mert az új motorháztetőbe integrált LED-eken kívül, elöl 4 szintén LED-munkalámpa van a sötétben végzett munkához.