fbpx

Hetven éve segít a tervezhető bevételekért

Írta: - 2018 február 07.

Bár az 50-es évek óta létezik, Kelet-Európában és nálunk is a 90-es években bontakozott ki a faktorálás, a faktorcégek jelenléte-működése. A gyors térhódítás nem véletlen: a halasztott fizetéssel történő értékesítés, illetve az utólag folyósított támogatások előfinanszírozása a modern gazdaság velejárója és a versenyképesség egyik fő hordozója. Manapság a faktoring egyre inkább a KKV (alternatív) finanszírozási formájának számít, pedig hét éve még alig vették igénybe.

Ez az alapja az OTP Zöld kártya – Támogatás Faktoring konstrukciójának, amely gyors, egyszerű és kiszámítható lehetőséget nyújt a gazdálkodóknak akár többletforrásról, akár folyamatos finanszírozásról – vagy akár az egyes, utólag folyósított, a Magyar Államkincstártól igényelt mezőgazdasági támogatások előfinanszírozásáról – van szó. A konstrukcióval 29 féle támogatási jogcím előfinanszírozható. Újdonság, hogy az idei mellett, a 6 fő típusra (SAPS, zöldítés, AKG, fiatal mezőgazdasági termelők támogatása, Natura 2000 gyepterületek kompenzációs kifizetései, Természeti Hátránnyal Érintett Terület kompenzációs kifizetései) egyszerre, a következő év támogatásának összegét is igényelheti. Ezzel a lehetőséggel tehát két évi támogatás válik előfinanszírozhatóvá.

A konstrukció olyan őstermelők, családi gazdálkodók, egyéni vállalkozók és társas vállalkozások számára nyújt segítséget, amelyek rendszeres mezőgazdasági támogatásokra jogosultak és gyors, egyszerű, kiszámítható finanszírozáshoz szeretnének jutni.

Szerkesztőség