fbpx

Idén a Mikulás is Zetor-ral érkezett

Írta: - 2013 december 12.

December 6-án a Zetor-Vas Kft nagy sikerű Mikulás napi rendezvénnyel lepte meg ügyfeleiket, akik 17 éve töretlenül kitartanak a cég mellett. A több mint 200 darab mikulás csomag a nagy érdeklődésre való tekintettel hamar elfogyott, de a későn érkezők sem távoztak üres kézzel.

 

 

Forró tea, forralt bor várta a bejáratnál az érkezőket, majd a regisztráció és az ajándék átvétel után elkezdődtek az előadások.
Ifj. Vas Ottó nyitotta meg a rendezvényt, és köszöntőjében méltatta a Zetor-Vas Kft és a nagy számban megjelent ügyfeleik között lassan 20 éve fennálló kapcsolatot.
Ezután átvette a szót Baracsi Endre, a Megyei Közgyűlés Területi és Vidékfejlesztési Bizottság Elnöke, aki a 2014–2020-as Terület- és Településfejlesztési Operatív Programmal (TOP) kapcsolatban, különösképpen a régió vállalkozásait érintő lehetőségekről és igénybe vehető forrásokról adott tájékoztatást.
Őt követte Támbáné Varga Erzsébet, az MVH Észak Alföldi Régió beruházási osztály vezetője.
Előadásában kitért a közeljövőben kiírásra kerülő állattartó telepek korszerűsítését élelmiszer-ipari gépek beszerzését célzó pályázatok eddig ismert részleteire.
A 60 milliárd forintos keretösszegből 40%-os vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el az indulók, amelyhez fiatal gazdáknak, valamint kedvezőtlen adottságú területet művelőknek 10-10%-os támogatás járulhat (vagyis legfeljebb 60%).
Ezek az adatok beépített gépekre vonatkoznak, míg a nem beépítettekre 35%-os támogatás nyerhető el.

A végleges pályázati kiírás remélhetőleg már december második hetében megjelenhet.

Az ezzel egy időben kiadandó IH-közlemény tartalmazza majd azt a gépkatalógust, amelyből az indulók választhatnak.
Mivel a beadási sorrend is számít, érdemes rögtön benyújtani a szükséges dokumentumokat.
Szuhóczky Gábor, az EuroAdvance Kft. ügyvezetője a jövő évtől igénybe vehető pályázati pénzekről beszélt.
Ismét felhívta a gazdák figyelmét arra, hogy a 2014-től megszűnő NFÜ helyét a minisztériumok veszik át, és nemsokára előleggel együtt járó támogatásokra is pályázni lehet.
A következő előadó a Hyperion Kft képviseletében szólalt meg, és a fa aprítékkal történő fűtés hatékonyságára világított rá.
Az előadásban szereplő adatokat látva a résztvevők tudatosíthatták magukban, hogy az összes fűtési mód közül a fa aprítékos a leggazdaságosabb.

Az előadásokat Barta Bálint a Zetor-Vas Kft GPS termékmenedzsere zárta.

 A cég által 2014-től forgalmazandó, a mezőgazdaságban használatos GSP készülékekről, sorvezetőkről, és flottakövetés előnyeiről beszélt és egy rövid gyakorlati bemutatóra invitálta a hallgatóságot.
Az évzáró rendezvényen a cégalapító, idősebb Vas Ottó, felolvasta a MEGFOSZ elnökének levelét, amelyben Harsányi Zsolt gratulált a Zetor-Vas Kft.-nek a gépkereskedelemben 17 év alatt elért eredményeihez.
A cég jelenleg 870 eladott Zetor traktornál jár.
Az előadások után a jöhetett a tombola, a büféasztal, és a kiállított gépek mustrája.
A Zetorok összes típusa, Maschio Gaspardo szemenkénti és gabonavetőgépek, mulcserek, ekék, kultivátorok, Unigreen permetezők és Volverini ágaprítók voltak megtekinthetők.
A Zetor-Vas Kft. 2010 óta szervez mezőgazdasági gépkezelői és T kategóriás tanfolyamokat az UMVP program keretein belül, aminek köszönhetően az MVH-s regisztrációs számmal rendelkező ügyfeleik az tanfolyamok díját 100%-ban visszaigényelhetik.