Hazánkban őshonos, érdemes termeszteni, mert rendkívül egészséges a gyümölcse. Cserjéje nagyon szúrós, ezért szüretkor vesszőstől vágják le, majd fagyasztva csépelik ki a bogyókat. Így termelik a homoktövist Schultz-Marinkáék a Töviskertem biogazdaságukban.
Így szüretelik a bio homoktövist Tenyőszigeten
Előző
A gázolaj drágul, nem úgy a benzinKövetkező
A biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekreKapcsolódó hírek
-
A Budapest Bank felméréséből kiderül, hogyan vágnak neki a gazdák az idei évnek
A Budapest Bank országosan reprezentatív felmérés keretében vizsgálta az agráriumban tevékenykedő kis- és középvállalkozások helyzetét.
-
Megjelent és ingyenesen letölthető a Nufarmer Magazin őszi száma (pdf)
Nyár végi, kora őszi számunk fókuszában az őszi kalászosok és a repce áll.
-
Szántáselmunkálás, forgatás nélküli alapművelés, őszi magágykészítés
A forgatás nélküli őszi alapművelési feladat elvégzésére különböző konstrukciójú műszaki eszköz áll rendelkezésre.
-
Rangos elismerést kapott a szegedi Déli-Farm Kft.
Agrárkereskedelemmel foglalkozó cég kapta a TOP100 Gazdasági Konferencia egyik rangos díját.
-
Az Év Agrárembere 2019 Feldolgozó Élelmiszeripar Szabó Katalin
Szavazzon január 20-ig kedvencére a 10 kategóriában meghirdetett Év Agrárembere pályázaton.