Hazánkban őshonos, érdemes termeszteni, mert rendkívül egészséges a gyümölcse. Cserjéje nagyon szúrós, ezért szüretkor vesszőstől vágják le, majd fagyasztva csépelik ki a bogyókat. Így termelik a homoktövist Schultz-Marinkáék a Töviskertem biogazdaságukban.
Így szüretelik a bio homoktövist Tenyőszigeten
Előző
A gázolaj drágul, nem úgy a benzinKövetkező
A biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekreKapcsolódó hírek
-
Innovációk a fenntartható, sikeres gazdálkodásért
A Syngenta folyamatosan kutatja azokat a megoldásokat, amelyek révén még ebben a szélsőséges időjárásban is termőre fordul a gazdaság!
-
Földhasználat-váltást előkészítő támogatói pályázat készül
A földhasználat-váltás támogatásának célja az ökoszisztéma, a biodiverzitás erősítése, a talajerózió elleni védelem.
-
Jó hír, Brüsszel magasabb KAP-előleg kifizetését javasolja
A mezőgazdasági tartalékok megnyitása mellett magasabb KAP-előleg kifizetés javasol Brüsszel a gazdák érdekében.
-
Takarmány: 5 gyártó uralja a piac harmadát
Keveréktakarmány-ipar: koncentráció és statisztika a piaci viszonyokról.
-
70-szer több a csirkehús Ukrajnában, de idén az EU léphet
Az ukrán baromfiiparban mutatkozó válságból Európa hasznot húzhat.