Hazánkban őshonos, érdemes termeszteni, mert rendkívül egészséges a gyümölcse. Cserjéje nagyon szúrós, ezért szüretkor vesszőstől vágják le, majd fagyasztva csépelik ki a bogyókat. Így termelik a homoktövist Schultz-Marinkáék a Töviskertem biogazdaságukban.
Így szüretelik a bio homoktövist Tenyőszigeten
Előző
A gázolaj drágul, nem úgy a benzinKövetkező
A biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekreKapcsolódó hírek
-
900-1000 eurós lehet az ültetvény AKG-támogatás
Mezőgazdaság: november utolsó hetében már pályázhatnak a szőlőültetvényesek az AKG-ban való részvételre.
-
Nagyot csökkent az angliai sertésállomány tavaly
Fogyóban a sertésállomány Nagy-Britanniában: az angol mezőgazdaság e szegmensében 10 százalékos volt a csökkenés tavaly.
-
Napraforgóolaj, liszt: nyertek Indiában, buktak Kínában
Helyezkedés a mezőgazdasági exportban: Kína és India hatalmas piacaiért ázsiai, európai és orosz versenyzők küzdenek.
-
Újdonságok a Farkas Szerviztechnikától az AGROmashEXPO-n
Üzemanyagszállításra, tárolásra, tankolásra szolgáló tartályait mutatta be a Farkas Szerviztechnika az AGROmashEXPO-n.
-
Környezet és klímavédelem kontra versenyképesség – hol az egyensúly?
A fenntartható mezőgazdasághoz, a növényvédelemhez a növényorvosok munkája nélkülözhetetlen.
