Hazánkban őshonos, érdemes termeszteni, mert rendkívül egészséges a gyümölcse. Cserjéje nagyon szúrós, ezért szüretkor vesszőstől vágják le, majd fagyasztva csépelik ki a bogyókat. Így termelik a homoktövist Schultz-Marinkáék a Töviskertem biogazdaságukban.
Így szüretelik a bio homoktövist Tenyőszigeten
Előző
A gázolaj drágul, nem úgy a benzinKövetkező
A biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekreKapcsolódó hírek
-
Agrárium: több fizetés, több fejlesztés, kevesebb támogatás
Mezőgazdaság: több jövedelem, több fejlesztés valósult meg már a tavalyi infláció mellett is. Kijött a friss jelentés!
-
Növénynemesítők ismertették kutatási eredményeiket
A növénynemesítőkre nagy feladat hárul: olyan fajták szükségesek, amik választ adnak a klímaváltozás kihívásaira.
-
Borarcok néven indult gasztro közösségi oldal
A Borarcok januártól 4 nyelven lesz elérhető és hamarosan megtalálható lesz rajta az e-sommelier szolgáltatás is.
-
A vetőgép a kulcs
Mezőgazdaság és klímaváltozás: a vetőgép mindennek az alapja, akkor is, ha átállunk a takarnövényes, no-till-technológiára – bizonyítja a Horsch!
-
Alakul ez: az EU-bizottság is megszavazta a géntechnológiákat
Újabb nagy lépés a korszerű mezőgazdaság felé az EU-ban: a szakbizottság engedélyezte az új géntechnológiákat.