Hazánkban őshonos, érdemes termeszteni, mert rendkívül egészséges a gyümölcse. Cserjéje nagyon szúrós, ezért szüretkor vesszőstől vágják le, majd fagyasztva csépelik ki a bogyókat. Így termelik a homoktövist Schultz-Marinkáék a Töviskertem biogazdaságukban.
Így szüretelik a bio homoktövist Tenyőszigeten
Előző
A gázolaj drágul, nem úgy a benzinKövetkező
A biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekreKapcsolódó hírek
-
Talajjavító mezőgazdasági gyakorlat
A precíziós gazdálkodásnak csak akkor van értelme, ha a középpontjában mindvégig a talaj termőképessége áll.
-
Díjeső a 30. Alföldi Állattenyésztési Napok előtt
A növénytermesztési és az állattenyésztési szekcióban összesen 18 díjat adtak át a jubileumi kiállítást megelőző ceremónián.
-
Fokozódó aszályhelyzet, vízgazdálkodási operatív törzs jön
A mezőgazdaság hosszú távú fenntarthatósága érdekében az Agrárminisztérium kiemelten támogatja az innovatív vízgazdálkodási megoldásokat.
-
796 milliárd forint agrártámogatást fizetett ki a Magyar Államkincstár
A Vidékfejlesztési Program keretében még 18 eljárás nyitott, kicsit több mint egy milliárd vár még valakikre.
-
Életre kel(t)ő védelem az FMC II. szántóföldi webkonferenciáján
Az FMC-Agro online konferencián mutatta be növényvédelmi kutatásainak eredményeit.