Hazánkban őshonos, érdemes termeszteni, mert rendkívül egészséges a gyümölcse. Cserjéje nagyon szúrós, ezért szüretkor vesszőstől vágják le, majd fagyasztva csépelik ki a bogyókat. Így termelik a homoktövist Schultz-Marinkáék a Töviskertem biogazdaságukban.
Így szüretelik a bio homoktövist Tenyőszigeten
Előző
A gázolaj drágul, nem úgy a benzinKövetkező
A biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekreKapcsolódó hírek
-
Búzakörkép a korai aratás előtt
Most a nyugati országrészben lesz több minőségi probléma a búzában.
-
Tovább szigorítják az ukrán gabona ellenőrzését
Újabb intézkedések az ukrán gabonadömping megfékezése és követhetősége érdekében.
-
A Nestlé bezárja romániai egyetlen üzemét
A svájci Nestlé élelmiszeripari csoport bezárja egyetlen romániai üzemét Temesváron, s a termelést Magyarországra helyezi át.
-
Beszélgetés Dániel Csabával, a KARCAGI CSERHÁT Mezőgazdasági Kft. ügyvezető igazgatójával
Köszöntelek Csaba! Mindenekelőtt szeretném, ha néhány mondatban bemutatnád a KARCAGI CSERHÁT Mezőgazdasági Kft.-t!
-
Magas műszaki színvonalú, kiemelkedően gazdaságos üzemeltetésű biomassza tüzelési rendszerek tervezése, gyártása, kivitelezése
A magyar és dán tulajdonosok részvételével, 2009-ben alakult hódmezővásárhelyi Altherm Kft. alternatív energiaforrásokra alapozott kazánok gyártására, értékesítésére jött létre.