Hazánkban őshonos, érdemes termeszteni, mert rendkívül egészséges a gyümölcse. Cserjéje nagyon szúrós, ezért szüretkor vesszőstől vágják le, majd fagyasztva csépelik ki a bogyókat. Így termelik a homoktövist Schultz-Marinkáék a Töviskertem biogazdaságukban.
Így szüretelik a bio homoktövist Tenyőszigeten
Előző
A gázolaj drágul, nem úgy a benzinKövetkező
A biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekreKapcsolódó hírek
-
Jázminpakóca: a bűntelen, édes élet titka
Az elhízás a modern társadalomban népbetegséggé vált, aminek a mozgásszegény életmód mellett egyik okozója a nagy cukortartalmú ételek és italok fogyasztása.
-
Mintavételezéssel egybekötött gabonatároló-ellenőrzések
A hatóságok a magyar piacra érkező agrártermék kapcsán minden élelmiszerlánc-biztonsági szabályt betartatnak.
-
Csődhullámot érlel az idei aszály a mezőgazdaságban?
Megfojtja a mezőgazdaságot az aszály: csődök, eladó földek a szárazság nyomában.
-
Repcevetés
Fontos különbségek a részletekben
-
Fazekas: a nehéz helyzetbe került fűszerpaprika-ágazaton akar segíteni a VM
Mintegy 170 millió forintos vetőmag-támogatással akarja segíteni a nehéz helyzetbe került fűszerpaprika-ágazatot.