fbpx

Innovációban megint elöl az Iveco

Írta: Szerkesztőség - 2018 április 13.

Amikor még sorban álltunk a Merkur-telepeken a pöfögő NDK-s Trabantokért, az Iveco már közvetlen befecskendezéses turbo diesel motort fejlesztett ki a teherautóihoz – e beszédes összevetéssel csinált kedvet a hazai Iveco-importőr a márka innovatív motor-újdonságaihoz.

Mindennapi turbo

Kereken 40 éve jelent meg az Iveco Daily, amely később, az említett turbo diesel motortrévén kapta a Turbo Daily elnevezést, és folyamatosan olyan fejlesztéseken esett át, amelyek a fogyasztás és a környezetterhelés csökkentését célozták – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen a DanubeTruck Magyarország Kft., az IVECO haszongépjárműveinek magyarországi importőre átadta az első magyarországi IVECO Daily Blue Powert a Freddo Kft.

Egyedülálló

A piacon egyedülálló DAILY Blue Power három különböző alternatívát kínál. A DAILY Electric zéró helyi károsanyag-kibocsátású jármű; a legszigorúbb közlekedési korlátozásokkal rendelkező városokban is bevethető. Hatótávolsága akár 200 kilométeres üzemelést tesz lehetővé valós városi körülmények között, és mindössze kétórás gyorstöltést igényel.

A DAILY Euro 6 RDE 2020 Ready a legfejlettebb dízelmotoros kishaszonjármű a piacon, s az első, amelyet az RDE-szabvány (Real Driving Emissions, valós vezetési körülmények közötti károsanyag-kibocsátás) szerint teszteltek és minősítettek.

A DAILY Hi-Matic Natural Power az iparág első földgázüzemű kishaszonjárműve, a kategóriában egyedülálló nyolcfokozatú automatikus váltóval. A különösen csendes, robusztus, megbízható városi jármű a manuális váltóhoz képest 2,5%-os fogyasztási előnyt biztosít 136 LE mellett, kisebb a károsanyag-kibocsátása.

Szerkesztőség