Mustang Forte – a legszélesebb hatásspektrum a kétszikű gyomok ellen

  • Kiemelkedő hatás mezei acat, ragadós galaj, herbicid-toleráns napraforgó, szarkaláb fajok, árvácska fajok, imidazolinon repce árvakelés és parlagfű ellen.
  • Háromszoros hatás, állományban, tarlón és a következő évi kultúrában is pozitív hatással van a gyomosodásra (különösen igaz ez mezei acat esetén).
  • Biztonságos és szelektív minden gabonafélében.
  • Biztonsággal vethető utána őszi káposztarepce és napraforgó.
  • Gyorsabb hatás.

A kezelést követően néhány napon belül már látványosak a tünetek. Szegmensében ezzel a gyorsasággal egyedülálló, mivel a többi készítmény (többségében szulfonil-karbamidok) hatása csak 3-4 hét múlva látható. A készítmény rendkívül széles hatásspektrummal rendelkezik. Az európai kísérleti adatok szerint kb. 250 féle gyom ellen hatékony. Hazánkban a kalászos gabonában előforduló legfontosabb 20 gyomnövény közül 18 ellen jó, vagy kiváló hatékonysággal rendelkezik, és összesen több mint 80 faj ellen hatékony. Csak azért nem mind a 20 ellen, mivel a maradék kettő a nagy széltippan és a tarackbúza egyszikűek.

Balra kezeletlen, jobbra Mustang Fortéval kezelve mezei acattal erősen fertőzött területen Törökszentmiklós 2011.

Különösen mezei acat esetében látványos a hatása, mivel a gyomnövényt gyökerestül irtja. A kezelés nem egy szezonra szól, a készítmény kiváló hatékonyságát három időszakban is megfigyelhetjük:

1. A kalászos gabonák állományában évjárattól függetlenül, betakarításig tökéletes hatékonyságot tapasztalhatunk. Ellentétben a szulfonil-karbamidokkal kezelt területen, ahol gyakran már az állományban jelentős újrahajtást tapasztalhatunk.

2. A Mustang Forte-val kezelt gabona tarlóján mezei acat újrahajtást nem, vagy csak minimális mértékben láthatunk.

3. A következő évben a mezei acat kihajtása jelentősen kisebb mértékű, így megkönnyíti a következő évi kultúra gyomirtását

A Mustang Forte dózisa őszi kalászos gabonában 1,0 l/ha, míg tavaszi gabonákban 0,8 l/ha. A kultúrnövény 2. nóduszos állapotáig felhasználható. II. forgalmi kategóriás készítmény. AKG programokban növényvédelmi mérnök írásbeli javaslatára felhasználható. Jól keverhető más készítményekkel (gombaölő szer, rovarölő szer, levéltrágya, szárszilárdító, stb.)

búza dow agrosciences gabona gombaölő szer gyomirtás gyomnövény gyomosodás kalászos készítmények napraforgó parlagfű repce rovar szezon