fbpx

Jedlik Ányos-díj 2018

Írta: - 2018 április 05.

Budapesten 2018. március 14-én átadták a Jedlik Ányos-díjakat, mely kitüntetést a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökének kezdeményezésére az ipari és kereskedelmi miniszter alapította 1996-ban, a magyar szabadalmi rendszer létrehozásának 100 éves évfordulóján.

A Jedlik Ányos-díjjal a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenységet valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásságot ismeri el a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala minden évben. Az idei díjazottak között Dr. Láng László agrármérnök is szerepelt.

Dr. Láng László – okleveles agrármérnök, mezőgazdasági genetikai szakmérnök, mezőgazdaságtudományi doktor és kandidátus. Az MTA Mezőgazdasági Kutatóintézetében dolgozik. A közreműködésével nemesített búzafajtákat termelik az ország búza vetésterületének több mint 50%-án. 67 őszibúza fajta, 6 őszi durumbúza, 1 tavaszi zab és egy őszi zab társnemesítője. 3 szabadalma, 66 növényfajta szabadalma és növényfajta oltalma és 24 folyamatban lévő növényfajtaoltalmi bejelentése van.

Összeállította: Kalmár Nárcisz