fbpx

Jelöljön és nyerjen egy iPad mini3-at!

Írta: - 2014 november 06.

Az Év Agrárembere díj jelölési szakasza egy hónappal meghosszabbodott!

A mezőgazdaság megérdemli a kitüntetést! Az agrotrend.hu mezőgazdasági hírportál által életre hívott Az Év Agrárembere díj pedig ezt a célt szolgálja, úgy, hogy a jövőben olyan gazdálkodókat mutat be a nyilvánosság előtt, akik a gazdaság tartóoszlopai. S, hogy minél több ilyen gazdálkodót mutathassunk be, meghosszabbítottuk a jelölési szakaszt. Ennek köszönhetően 2014 november 30-ig mindenki jelölhet vagy jelölt lehet! Ne szalassza el az alkalmat, ez tényleg az utolsó lehetőség! Ráadásul azért, hogy a jelöléshez nagyobb kedvet csináljunk, a jelölők is nyerhetnek. A jelölők közül egy szerencsés nyertes ugyanis a legújabb iPad mini3 tablet boldog tulajdonosa lesz a jelölési szakasz lezárultával! A gazdálkodók, agrárszakemberek jelentkezését tehát november 30-ig várjuk, a jelöltek jelentkezhetnek maguk, vagy más is javasolhatja őket! Csatlakozzon Ön is! Jelöljön és nyerjen egy iPad mini3-at!

További részletek és jelölés: www.azevagrarembere.hu

Az agráriumban szükség van ikonikus emberekre!

A mezőgazdaság megérdemli a kitüntetést! Mindaz az érték, amit a mezőgazdászok a napi munkájukkal létrehoznak, amivel asztalunkat gazdagon megterítik, a földnek köszönhető. A gazdálkodók generációk óta tudják, hogyan őrizzék meg ezt a kincset, tevékenységüket mindig úgy végzik, hogy a következő generációk számára is megőrizzék a földet, ami az élet alapja. Az agrotrend.hu mezőgazdasági hírportál által életre hívott Az Év Agrárembere díjról, a társadalmi szerepvállalás fontosságáról a főtámogató Monsanto Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Szanyi István nyilatkozott.

  • Az üzleti tevékenység mellett nagyon fontos szempontnak tartjuk azt is, hogy a mezőgazdaságban szereplő partnereink, azok a kollégák, akik ebben az üzletágban dolgoznak, jelentős sikereket érjenek el – kezdte Szanyi István. – Ám a mezőgazdaságnak természetesen nemcsak az üzlethez, hanem a vidékhez is nagyon-nagyon sok köze van kelettől nyugatig. Magyarországon nekünk, a Monsato Hungária Kft-nek hét darab telephelye van, egészen Nyíregyházától Nagyigmándig, úgyhogy mi mindenképpen nagyon fontosnak tartjuk, hogy az üzleti tevékenységünk mellett a mezőgazdasághoz kapcsolódó társadalmi szerepvállalásban is részt vegyünk. A magyar mezőgazdaság jelentős hagyományokkal bír, és mindenképpen szükségünk van arra, hogy megmutassuk azt, kik dolgoznak benne, milyen tevékenységeket folytatnak. Szükségünk van arra, hogy megmutassuk, mik azok az új irányok, innovatív tevékenységek, amelyek a mezőgazdaságban folynak. Éppen ezért gondoltuk azt, hogy Az Év Agrárembere díj mellé állunk, s ezt a kedvezményezést, mint főtámogató felkaroljuk.
  • Mit jelenthet az agrárszakmának ez a díj?

Az agráriumban ikonikus emberekre mindenképpen szükség van! – folytatta az ügyvezető. – Olyanokra, akiknek az életén, munkáján, tevékenységén keresztül hűen be lehet mutatni, hogy a mezőgazdaságban milyen tevékenység folyik, hogyan hatunk a vidékre. Ezek az ikonikus alakok tulajdonképpen nagykövetévé is válnak ennek a szakmának, ennek az ágazatnak. S, hogy mire is gondolok, amikor azt mondom, hogy a társadalmi szerepvállalásban is részt kell vennünk? Véleményem szerint az üzlet mellett minden mezőgazdasági tevékenységet végzőnek jelentős hatása van a saját szűkebb illetőleg tágabb környezetére. Természetszerűleg kiemelten fontos, hogy az alaptevékenységünk mellett az oktatásban, a fiatal, feltörekvő gazdák támogatásában is részt vegyünk. Társadalmi szempontból hasonlóan fontos a vidék felzárkóztatása, a vidéki élet bemutatása! Mivel a mezőgazdaság esetében zömében a vidékről van szó, jelentős annak is a szerepe, hogy a mélyszegénységben élő régiókban miként tudjuk támogatni azokat az embereket, akik ilyen sajnálatos körülmények között élnek. Úgy vélem, a mezőgazdaság az egyik lehetőség, ami az embereket ki tudja emelni abból a környezetből, azokból az életkörülményekből. Az innovációtól egészen a mély társadalmi szerepvállalásig, segítségnyújtásig Az Év Agrárembere díj, ez a kezdeményezés mindenképpen előjáró, a magyar mezőgazdaságot, annak tartópilléreit, ikonikus alakjait valójában megmutató kezdeményezés lehet.