fbpx

Karácsonyi mese

Írta: Szerkesztőség - 2020 december 26.

Friss pékárut és ízfokozó, valamint tartósítószer-mentes gyümölcslevet kaptak a gyermekkórház kis betegei az agrárszakképzés tanulói és pedagógusai jóvoltából.

A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, ezért elkötelezett a jótékony célú tevékenységek lebonyolításában. Az intézmény a karácsony közeledtével egy adományprojektet valósított meg, melynek keretein belül az intézmény élelmiszeripari iskolái közvetlenül az ünnepek előtt kórházban fekvő beteg gyerekek élelmezésében vállaltak szerepet. A felajánlott szállítmányt a Centrum a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának juttatta el.

 

Adomány

Friss pékárú és gyümölcslé (Fotó: KMASZC)

 

„A szeretet gyógyít” jótékonysági kampány

Az intézmény friss pékárut és ízfokozó, valamint tartósítószer-mentes gyümölcslevet juttatott el a kampány keretein belül a református egyháznak hagyományteremtő szándékkal.

A péksütemények a Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola tanműhelyében szakmai gyakorlatot teljesítő diákok és oktatóik által készültek hagyományos eljárásokkal. A gyümölcsitalok a Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szakoktatóinak és tanulóinak keze munkáját dicsérik.

Az élelmiszeradományt a Közép-magyarországi ASzC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola karácsonyi készítményekkel egészítette ki: karácsonyi koszorúk, asztaldíszek és kopogtatók is eljutottak a gyermekkórházba, ezzel is támogatva a kórház belső tereinek karácsonyi díszbe öltöztetését. A dekorációkat a kertészeti iskola tanulói és oktatói alkották.

A Centrum felhívására az intézmény magyar szakos oktatói is közreműködtek „A szeretet gyógyít!” kampányban – ajánlásukkal karácsonyi meséket is kézbesített az intézmény a kórházban lévő gyerekeknek.

 

Kellemes Ünnepeket!

Ünnepi jókívánság (Fotó: KMASZC)

 

Érzékenyítés és felelősségvállalás

A társadalmi felelősségvállalás tehát az intézmény számára fontos működési elem és célkitűzés is egyben. Az Agrárszakképzési Centrum a profiljához kapcsolódóan igyekszik segíteni azokat, akik támogatásra szorulnak.

Egy ilyen program akkor lehet igazán eredményes, ha jó célt szolgál, ha maradéktalanul hasznosul, valamint ha a támogatás személyesen érkezik.

Forrás: KMASZC, sajtóközlemény