fbpx

Komplex öntözéstechnológiai megoldások a Készenlét Zrt. termékpalettáján az Irrimec-Otech cégtől, Európa egyik legnagyobb gyártójától

Írta: - 2017 október 25.

A Készenlét Zrt. a 2017. évtől forgalmazza az Irrimec olasz vállalat öntöző berendezéseit. 1974 óta az IRRIMEC GROUP-nak erős a piaci jelenléte Európában. Olaszországban és Franciaországban gyártott termékeit a világ minden kontinensére exportálja. Az IRRIMEC GROUP célja, hogy folyamatos fejlesztés mellett biztosítsa megfelelő öntözőrendszerek megvalósítását a gazdálkodók termelési potenciáljának növelése érdekében.

A termékpaletta két fő csoportra osztható:

1. Otech öntöző rendszerek:

Lineár öntöző rendszerek

A lineárisan mozgó rendszerek egy vagy több szekcióból állnak, melyek önállóan is működtethetőek. A vízforrás egy vontatott flexibilis PE tömlőn keresztül vagy egy oldalsó öntözésre szolgáló csatornából biztosított. A rendszer energiaforrását vagy egy szintét vontatott vezeték biztosítja vagy egy dieselgenerátor, mely közvetlenül a központi tornyon helyezkedik el. Ezek a gépek képesek alkalmazkodni a terület tagoltságához. Ez annyit jelent, hogy lehetőség van egyenes vonalú sík területek öntözésére, illetve ovál pályás öntözést igénylő területek öntözésére is. Az OTECH vezető szerepet tölt be az öntözőberendezések piacán, több mint 2000 üzemelő öntözőrendszerrel világszerte.

Műszaki megoldások:

Lineáris előre-hátra mozgású öntözés (maximum 10 szekció)

Kombinált programozású (előre-hátra és ovális pályán történő öntözés)

Pivot körforgó öntöző berendezések:

A pivot öntözőberendezések egy vagy több alvázból (szekcióból) álló öntözőrendszerek, melyek egy földbe rögzített pont (pivot) körül forognak. Az alvázak állandó ciklus szerint forognak egy központi pont körül. Egyszerű a használatuk és minimális felhasználói beavatkozást igényelnek. Ezek a gépek előnyeiként említhető a megbízhatóság és a kedvező ár.

Műszaki megoldások:

Teljes körforgás 360°-ban

Sáv-öntözésű pivot (kevesebb mint 360°-ban)

Traktorral vontatott berendezések

Gyors eső (esőszerű öntözést biztosító önjáró öntözőrendszer)

Speciális öntözési megoldások:

Összezárható szekció:

Az összezárható alváz ideális megoldás a terület közepén felbukkanó akadályok kikerülésére. A toronytól lefelé hajló, forgó tengellyel ellátott szekciók továbbra is öntöznek, míg a torony irányába felfelé hajló szekciók a szórófejek kikapcsolásával leállnak. 120° vagy 170° szögben öntöző modellek egyaránt rendelkezésre állnak.

Mobilis csepegtető öntözés:

Ebben az esetben a lineár rendszerek és a csepegtető öntözés kombinációjáról beszélhetünk. Lényege a víz közvetlenül a gyökérhez való eljuttatása (pl. saláták esetében) kiküszöbölve ezzel a növény leveleinek öntözését.

Egyedi projektek:

Az OTECH igény esetén vállalja a partnerek egyedi öntözési igényeinek megvalósítását.

2. Irrimec öntöző dobok, szivattyúk

Az Irrimec által gyártott öntöződobok és kiegészítő berendezései a legmagasabb műszaki színvonalat képviselik és ár érték arányuk is rendkívül kedvező. A palettán található öntöződobok rendkívül széles választéka biztosítja, hogy valamennyi termelő megtalálja a saját elképzelésének megfelelő megoldást az öntözés problémájának megoldására.

Öntöző dob típusok:

A5 Rainsky

Mini-Rain

Eco-Rain

Opti-Rain

Master

Multi Master

MDT

A5 Rainsky:

Öntöző víz mennyiség: 3-20 m3/óra között

Cső átmérő: 40-50-63 mm

Cső hossz: 110-200 m között

Fúvóka méret: 7-14-ig

Elsősorban kisebb táblák kevesebb vízmennyiség kijuttatására alkalmas öntözőberendezés.

Mini-Rain öntöző dob:

Öntöző víz mennyiség: 10-50 m3/óra között

Cső átmérő: 50-63-70-75 mm

Cső hossz: 160-240 m között

Fúvóka méret: 8-20-ig

Kisebb területek öntözésére alkalmas nagyobb kijuttatott öntözővíz mennyiséggel.

Eco-Rain öntöző dob:

A különleges felépítése miatt a legszélsőségesebb körülmények között is megállja a helyét. Rendelhető 2 vagy 4 kerékkel.

Az állítható nyomtáv nagyobb stabilitást nyújt szállítás közben.

A nagy dobméret által jobban kímélhető a locsolócső. Egyedülálló erőmegtakarítás munka közben.

Automatikus dobfékezési rendszer

Elektromosan szabályozott öntözési beállítások

Cső átmérő: 63-70-75-82-90-100-110-120-125-135 mm

Cső hossz: 220-650 m között

Fúvóka méret: 14-34-ig

Széles termékpalettával a közepes és nagy táblák vízpótlása maradéktalanul oldható meg ezzel a dob családdal.

Master, Multi Master, MDT professzionális öntöző dobok:

A Master modellek nagygazdasági üzemekben használatos professzionális öntözőberendezések nagy locsolócső átmérővel és hosszal.

Közvetlenül a földön dolgoznak, ezáltal a stabilitás biztosítva van. Az egykerék-felfüggesztés és a kötetlen talajfekvés miatt a szállítás még a legnehezebb körülmények között is lehetséges.

A központi hidraulika lehetővé teszi a lehelyezést (a kerekek lesüllyesztésével) és a fokozatos gépirányítást, akárcsak az öntözőgép emelését egyetlen ember által.

A hidraulikával működő támasztólábak ugyancsak a stabilitást szolgálják.

Az olajjal működő vezérlés fogaskerék tengellyel, automatikus dobfékkel és túlterhelés védelemmel van kialakítva. Az MT / MF modellek egyoldalas dobhajtással az MDT / MDTMP modellek dupla dobmeghajtással működnek.

Minden modell kompatibilis az elektromos DOSIDIS irányítással vagy az EASIDIS-szel, melyek dinamóval rendelkeznek.

Cső átmérő: 82-90-100-110-120-125-135-140-150 mm

Cső hossz: 230-780 m között

Fúvóka méret: 18-42-ig

Professzionális öntöződob család nagy területek vízpótlására nagy kijuttatott vízmennyiség mellett. Egyes típusok ráépített diesel motoros szivattyúval rendelkeznek.

Top Rain öntözőfej vezérlő:

A Top Rain-t úgy tervezték hogy öntözéskor a pisztoly forgási szöge cserélhető és állítható legyen.

Két ellentétes retesze van, mely külön működtethető a kocsi pozíciójának megfelelően.

Napelemmel és akkumulátorral szerelt a teljes önállóság végett. Egy elektronikus berendezés (GPS-rendszer, vagy egy szenzor a kocsi kerékre) érzékeli a kocsi helyzetét lehetővé téve a megfelelő öntözési szektor programozását a kocsi helyzetéhez képest.

A programozás megkönnyítéséhez,egy grafikus kijelző lépésről lépésre útmutatója lehetővé teszi az intuitív konfigurációt.

A létrehozott minta tárolásra kerül jövőbeli használatra (legfeljebb 1000 hely)az újraprogramozás szükségessége nélkül.

Ez a rendszer valamennyi inverzió karos pisztoly modellhez alkalmazható

Motoros szivatyú egységek:

A szivattyú egység egy kétkerekű alvázra szerelt nagy teljesítményű üzemanyagtartállyal és FPT IVECO, DEUTZ (igény szerint VM-SAME-PERKINS-SCANIA & VOLVO)dízelmotorral.

A következőket tartalmazza:

védőburkolat, védőrács elől (biztonsági burkolatok megfelelnek a CE szabványoknak) három emelő állítható magasságú, kézi légtelenítő szivattyú, tolózár, szívó és nyomó csatlakozók, és indító akkumulátor (száraz), motor vezérlő egység elektronikus fordulat számlálóval, manométer és nyomásmérő a motor leállításához alacsony olajnyomáskor, víz túlmelegedéskor és vízhiánykor.

A Készenlét Zrt kínálatában szereplő öntöző berendezések minden igényre és műszaki kihívásra megoldást kínálnak. További információkkal és ajánlatkéréssel állunk rendelkezésükre.

Elérhetőségek:

Központ: 8500 Pápa, Mozsár u. 14.
Tel.: 06/89/510-190
Fax: 06/89/510-199
Mobil: +36 30/331-60-53
E-mail: [email protected]
Web: www.keszenlet.hu