fbpx

Koronázza meg legszebb pillanatait Somló Pezsgővel!

Írta: Szerkesztőség - 2015 január 21.
Fazekas András, a pincészet tulajdonosa 5 hektár saját és 10 hektár bérelt területen gazdálkodik a Somló-hegy déli oldalán. A Somló-hegy első szakképzett borásza is a családból került ki az 1800-as években, a házigazda Fazekas András dédnagyapja személyében.
A hagyományos terroir borok mellett az új trendnek megfelelően friss, gyümölcsös ízű habzóbort is készít a pincészet. A Somló-hegy fő fehér szőlő fajtáiból titkos recept alapján, egy kis hozzáadott széndioxiddal készül a kiváló reduktív Somlói cuveé habzóbor. Izében a szőlő gyümölcsös ízjegyei és kitűnő savai dominálnak, valamint illatukban és ízükben egyaránt az almát, szőlőt, körtét idézik.
Az ínyencek figyelmébe tudjuk ajánlani a borosgazda által gondosan őrzött több évtizedes muzeális somlói borokat, melyekben a hegy minden rezgését, zamatosságát ízlelhetik meg a kóstolók.
A Fazekas Borászat nemcsak a zamatos, terroir borairól, hanem a pezsgőiről is ismert.
A Magyarországon egyedülálló Somló Pezsgő bármely ünnep méltó koronája lehet. Az életének legszebb pillanatait mivel is ünnepelhetné méltóbb módon, mint egy kiváló minőségű Somló Pezsgővel. Ez a minőséi pezsgő kizárólag somlói borból készül. A pezsgő alapborok furmint, olaszrizling, juhfark, hárslevelű fajtákból állnak, attól függően, hogy milyen pezsgőt szeretnének készíteni. A pezsgő receptúráját senkinek sem árulja el a házigazda, gondosan őrzi titkos receptjét. A Somló Pezsgőt száraz, félszáraz, édes és a pezsgők között ritkaságnak számító extraszáraz, minőségben készíti a borászat. A pezsgők érlelése palackokban történik. A több éves érlelési folyamat során csodálatos buborékok szabadulnak fel, melyek különlegessé teszik a Somló Pezsgőt.
A pincészet egész évben előre egyeztetett időpontban száz fős kóstoló teremben tudja fogadni a csoportokat, a borok és pezsgők szerelmeseit, igény szerint hideg – és meleg ételek felszolgálásával.