fbpx

Kulcskérdés a repce őszi fejlődése

Írta: - 2017 szeptember 14.

Timac AGRO Tápanyagszakértő

Az elmúlt évek során a repce termesztés intenzitásának fokozódásával egyre nagyobb szerephez jut a termesztés technológiában az őszi időszak.

Ennek megfelelően ma már a sikeres repce termesztés elképzelhetetlen megfelelő talajelőkészítés, alaptrágyázás, gyomirtás és növénykondicionálás nélkül. A kikelt repcénk már szikleveles kortól kezdve folyamatos odafigyelést kíván. Nyomon kell követnünk a földibolhák, később a repcedarázs lárvák kártételét, mert mindkettő súlyos lombvesztés, okozhat, melyből akár a növények pusztulása is következhet.
Ősszel a legfontosabb cél a kellően fejlett, homogén növényállomány elérése. Különösen fontos a kiterjedt, mélyre hatoló, a termőréteget átszövő gyökérrendszer kialakítása és a megfelelő számú oldalhajtás képződést biztosító, előrehaladottan differenciálódott oldalrügyekkel rendelkező tőlevélrózsás állapot elérése. A gombabetegségek elleni védekezést a felhasználási javaslatnak megfelelő fenológiai állapotban és nem megkésve kell elvégezni, így a készítmények reguláló hatása is jobban érvényesül.
Ezen túl egyre nagyobb szerepe van a növénykondicionálásnak, mely közvetlenül hat a növényi életfolyamatokra. Fokozza a tápanyagok beépülését, a télre való felkészülést és elősegíti az ideális szár-gyökér arány elérését.

Az intenzív búzatermes

AKCIÓ

A már jól ismert FERTIACTYL STARTER és FERTILEADER TONIC biostimulátorainkhoz most jelentős kedvezménnyel juthat.
220 l FERTIACTYL STARTER-t 200 l árárért juthat, a 200 l FERTILEADER TONIC-hoz pedig 20 l-t adunk ajándékba. Használja ki a kedvező lehetőséget. Keresse Timac AGRO növénytermesztési szaktanácsadóját.

Miért a

A repce ideális őszi fejlettségét megfelelő növénykondícionálással tudjuk a legegyszerűbben elérni.
A FERTIACTYL biotimulátor komplex glicin-betain tartalma optimális fejlődést biztosít kedvezőtlen körülmények között is. A zeatin közvetlenül hat a gyökér és oldalrügy fejlődésre, fokozza az anyagcserét, a sejtosztódást és a sejtdifferenciálódást. A humin- és fulvósavak pedig a tápanyagok felvételét és hasznosítását fokozzák.

www.timacagro.hu