fbpx

Legyen Ön is ökogazda mentor!

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 18.

A Magyar Biokultúra Szövetség arról határozott, hogy létrehoz egy, az egész országot lefedő mentorhálózatot. A hálózat kifejezetten a kezdő vagy gyakorlati problémákkal küzdő, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. által ellenőrzött biogazdák számára jön létre.

A Magyar Biokultúra Szövetség vezetőségének határozata alapján a mentorok kiválasztása regionális vagy szakmai egyesületek szervezésében történik. A mentoroknak elsősorban az adott régiókban kell gyakorlati útmutatást adni. Kritérium a minimum 5 éves ökogazdálkodási gyakorlat a választott mentori szakágban: ez lehet növénytermesztés, állattenyésztés, gyümölcs ágazat, kertészet, feldolgozás stb. Sőt ezeken belül lehet egészen speciális, mint például búzatermesztés, sertés tenyésztés, almatermesztés, paprikatermesztés, lekvárkészítés stb.

A jelentkezett mentorokat a régiós vagy a szakmai egyesület elnöke javasolja a szövetség vezetősége felé. A végső döntést a mentorok személyéről a szövetség vezetősége hozza meg.

A Magyar Biokultúra Szövetség nem biztosít díjazást a feladatok ellátásáért, a mentor és a mentorált közötti kapcsolattartás módja, gyakorisága és finanszírozása a két fél egyedi megállapodásának részét képezi.

Jelentkezési feltételek:

  • ellenőrzött ökogazda,
  • rendelkezik min. 5 éves ökogazdai gyakorlattal a mentorálni kívánt szakágban,
  • tagja a szövetség valamelyik tagszervezetének.

Jelentkezési határidő: 2020. február 29.

Jelentkezni: a Szövetség valamelyik tagszervezetének vezetőjénél.