fbpx

Steketee gépek immár LEMKEN névvel és színnel

Írta: Sándor Ildikó - 2023 szeptember 07.

A holland Steketee gépek 2018-ban kerültek a LEMKEN portfóliójába, a nagyközönség azóta a LEMKEN-kék gépek mellett a piros Steketee mechanikus gyomirtó gépeket és kamera-vezérlésű munkagép-irányító berendezéseket is elfogadta, sőt, kereste. Most pedig hivatalosan is átszínezték a termékpalettát a LEMKEN-nél – tudtuk meg a franciaországi központban, Boigny-Sur Bionne-ban tartott sajtótájékoztatón.

Novemberében teljes mértékben integrálják a Steketee növényápolási részleget, így ami eddig Steketee volt, LEMKEN lesz, és piros helyett minden kék lesz. Innentől az összes sorközművelő gép gyártása a hollandiai Dinteloord-ban található új LEMKEN üzemben zajlik majd. A LEMKEN fenntartja a Steketee márkához kapcsolódó jogait, de a továbbiakban nem használja ezt a márkanevet (és ugyanez vonatkozik a Rumptstad márkára is majd). Várhatóan a közelmúlt sikertörténete ezzel az akvizícióval is folytatódik, hisz az eladások az elmúlt öt évben megháromszorozódnak, amihez a gépek konstrukcióján túl az erősödő Green Deal-követelmények is hozzájárultak.

A LEMKEN a jelenlegi, rövid átfutási idejű megrendeléseket továbbra is Steketee márkanév alatt teljesíti. A Steketee-nél még van raktáron néhány munkagép, amelyeket rövid időn belül el lehet érni, különösen a termelés áthelyezése közben.

Nemrégiben már írtunk a Steketee portfólióról, olvassa el Mechanikus gyomirtás, sorközművelés cikkünket is.