Madárinfluenza? Hatékony fertőtlenítőszert javaslunk!

Írta: - 2017 április 26.

A madárinfluenza kritikus helyzetbe hozta a baromfiágazatot, és a járványvédelmi intézkedések is hiábavalónak tűntek, mert a vírus megállíthatatlannak bizonyult. Minden járvány megelőzésének alapja a telepi higiénia, amely az állatállomány egészségének alapfeltétele. Egyelőre az a tapasztalat, hogy a jól bevált szereket alkalmazzák még mindig sok helyen, holott, mint minden más területen, a fertőtlenítő- és tisztítószerek piacán is folyamatos fejlesztések zajlanak. Ezért azt javasoljuk, hogy a felhasználók tájékozódjanak: ne a megszokások alapján döntsenek, amikor tisztító- vagy fertőtlenítőszert választanak!

Honnan lehetünk biztosak abban, hogy a felhasználásra választott fertőtlenítőszer valóban hatásos?

Sajnos, sem a NÉBIH hivatalos honlapján, sem az OTH szám alapján nem lehet visszakeresni egy adott szerre kiadott állategészségügyi törzskönyvi engedélyeket. Ráadásul, a gyógyszerekkel ellentétben, a fertőtlenítőszerekre nem vonatkozik az 5 évenkénti engedély megújítás. Így a 20 évvel ezelőtti termék a piacon még akkor is versenyelőnyhöz jut az akkor engedélyezett alacsony felhasználási koncentrációjával, ha ma már ennek az 5-10-szeres koncentrációjával sem teljesítené a mai követelményeket! Ezért javasoljuk a német DVG fertőtlenítőszeres listát (www.dvg.de), amelyben garantáltan független, akkreditált laboratóriumok eredményeit láthatjuk, amelyekben méltán bízhatunk gyakorlati körülmények között is.

Az intenzív állattartás körülményei között könnyen elszaporodhatnak a kórokozók (elsősorban baktériumok, gombák, vírusok, kokcídium oocysták, orsóféreg peték), sőt, a nem közvetlenül kórokozók is okozhatnak súlyos veszteségeket (pl. Salmonella, Campylobacter, madártetű atka, alombogár). A Panadditív Kft. olyan új modern fertőtlenítőszereket ajánl, amellyel a fenti kórokozók hatékonyan elpusztíthatóak. A modern fertőtlenítőszer annyit tesz, hogy a hatékony, de veszélyes hatóanyagok kombinációjával, és hatásfokozó anyagok hozzáadásával a lehető legkisebb egészségügyi és környezeti kockázat mellett próbálja a lehető legnagyobb hatékonyságot elérni az állattartásban mind a kórokozók, mind az ún. kárt okozók ellen.

Intercid® = Az állattartás körülményeihez optimalizált fertőtlenítőszer

A szemmel látható szennyeződések eltávolítása utána az Intercid megbirkózik a felületekre tapadt szennyeződésekkel, megbontja a biofilmet, és elpusztítja az alatta megbújó kórokozókat. Az 1%-ra higított oldatot bármilyen spray és habosító készülékkel ki lehet juttatni.

Interkokask® = az ultra széles hatásspektrumú fertőtlenítőszer

Az Interkokask ultraszéles hatásspektrumú fertőtlenítőszer, amely a baktériumokon, gombákon és vírusokon kívül elpusztítja még a spórákat, féregpetéket, kokcídium oocystákat, a madártetű atka és az alombogár petéjét és fejlődési alakjait. Eddig ezek ellen a különböző károkozók ellen 3-4-féle különböző irtószert kellett használni. Az Interkokask® önmagában elpusztítja mindezeket. Az új fertőtlenítőszer lehetővé tesz komolyabb, hosszú távú állategészségügyi programokat is, pl. antibiotikum-mentes állattartás, orsóféreg-mentesítés.
Mivel egyik termék sem okoz fémfelületeken korróziót, ezért mindenhol használhatóak:

 • állattartó épületek külső és belső fertőtlenítése,
 • szállítójárművek, kézikocsik, tolólapok fertőtlenítése,
 • takarítóeszközök, gépek fertőtlenítése,
 • hullatároló helység és tároló konténereinek fertőtlenítése,
 • lábbelik fertőtlenítése,
 • utak fertőtlenítése,
 • lefolyók, szennyvíz- és trágyatárolók fertőtlenítése.

A termékek hatékonyságát az alábbi tesztek is igazolják:

 • Az Európai Unió normatesztjeit erősen szennyezett (10g/L bovin albumin) körülmények között is teljesítette.
 • A német független állatorvosi szervezet, a DVG, mesterségesen szennyezett felületeken is igazolta a hatékonyságát.
 • Az angol járványvédelmi hivatal, a DEFRA, hideg (4°C) hőmérsékleten is igazolta a hatékonyságát.
 • Tudományos cikk Robert Davies és munkatársaitól a szalmonella-elleni hatékonyságról (Avian Pathology (February, 2011), 40 (1), 33-42)

Az Intercid/Interkokask tisztító- és fertőtlenítőszerek kizárólagos magyarországi forgalmazója a Panadditív Kft. Jöjjön el standunkra a XXIV. Alföldi Állattenyésztési Napokon, ahol tisztítással, fertőtlenítéssel foglalkozó állatorvos specialistánkkal személyesen beszélheti meg telepe higiéniai programját! Várjuk szeretettel a Panadditív Kft standján: I. csarnok 118 stand!