fbpx

Magyar borok és pálinkák legjava Európa legnagyobb borkiállításán

Írta: - 2017 december 04.

ProWein szakvásár Düsseldorfban

2018. március 18-20. között 30 magyar borászat és 3 pálinkaház vesz részt a ProWein szakvásáron, a nemzetközi bor- és szeszesital-ágazat egyik legfontosabb üzleti fórumán Düsseldorfban.

A ProWein történetében először a Magyar Turisztikai Ügynökség közösségi standjának közvetlen szomszédságában mutatkoznak be az önálló standdal érkező magyar kiállítók, és megújult arculati elemekkel ösztönzik majd a magyar borok megízlelésére, megvásárlására a látogatókat. Hazánkat azon cégek képviselik főként, amelyek érintettek az exportban.

A világ valamennyi jelentős termővidékét bemutatják a szakvásáron. Az előzetes adatok alapján a 60 országból érkező 6615 kiállítója már lefoglalta a kiállítás teljes területét, közte a hagyományosan legnagyobb számban megjelenő francia és az olasz borászok.

A kézműves italok felkapott témáját is felkarolja a ProWein. Önálló bemutatkozási lehetőséget kapnak a kézműves szeszes italok, sörök és ciderek. Ezen kívül a bioborok kínálata is minden eddiginél szélesebb lesz. Az Organic World bemutató is egyre bővül, 2018-ban mintegy 40 nemzetközi kiállítót várnak a szervezők erre a területre.

Összeállította: Kalmár Nárcisz