fbpx

Maximalizálja a JDLink™-ben rejlő lehetőségeket! I. rész

Írta: Szerkesztőség - 2019 május 23.

Egyre többet tapasztalhatjuk, hogy a mezőgazdaság területén is nagy szerep jut az informatikának. Minden gyártó és szolgáltató jelentős lépéseket tett a mezőgazdaságot támogató informatikai rendszerek fejlesztésének irányába. A KITE Zrt. szakemberei egy cikksorozaton keresztül szeretnének átfogó képet alkotni a John Deere® informatikai támogató rendszerének fejlődési történetéről, irányáról.

Ezért a sorban legelső és a telematikai adatok szempontjából egyben a legfontosabb programmal indítjuk a sorozatunkat, ez pedig a JDLink™ Dashboard alkalmazás.

Mi is az a JDLink™ Dashboard?

Egy webes alkalmazás, ami abban tudja segíteni a John Deere-tulajdonosokat, hogy a gép kihasználtsága javuljon, a gépadatok könnyen és gyorsan kezelhetőek legyenek. Emellett egyszerűsíti a gépek karbantartási és az üzemelési költségeinek dokumentálását, illetve segíti a megvásárolt John Deere gépben rejlő lehetőségek 100%-os kihasználtságát, ami megnövekedett nyereséget és jobb termelékenységet eredményez partnereink számára. Ahhoz azonban, hogy használni tudjuk a programot, két feltételnek kell teljesülnie: a gép rendelkezzen telematikai adatok küldésére alkalmas vezérlőegységgel és legyen rajta aktív előfizetés.

Mindezek után nézzük meg, milyen előnyöket élvez az, aki használja a JDLink™ Dashboard alkalmazást.

  • A mezőgazdasági gépekbe szerelt vezérlőegységen keresztül a tulajdonos folyamatosan kapja az információkat, paramétereket a területen dolgozó gépek állapotáról. Így a gazda nemcsak azt tudja nyomon követni, hogy a gép merre jár és mit csinál, hanem egy a logisztika szempontjából fontos döntéseknél kiemelt szerepet kaphat. Mit is jelent ez a gyakorlatban? A JDLink™ Dashboard főoldalán azonnal látjuk, ha a szezonban egy gép túlterhelt vagy éppen nincs kellően kihasználva. Így információt szerezhetünk arról, hogy hova kell a segítség, és melyik területről tudjuk azt az erőforrást elvonni. Tudunk különböző lekérdezéseket beállítani, például hogy az előző nap mennyit dolgozott a gép, mennyit járt alapjáraton vagy mennyi időt töltött az úton. Ez mind segíti a rugalmas munkaszervezést, amellyel időt és pénzt tudunk megspórolni.
  • Az alkalmazás nagy segítséget tud nyújtani az üzemanyag-kiszolgálás kapcsán is. Látjuk a gépek üzemanyagszintjeit, és ha valamelyik gépnek ez alacsonyabb, abban az esetben a rendszertől értesítést kapunk. Ezáltal rögtön tudjuk, hol van szükség utántöltésre.
  • A logisztika mellett a JDLink™ Dashboard rendkívül nagy szereppel bír a helyes gépüzemeltetés elérésében. Amennyiben egy mezőgazdasági gépet helyesen üzemeltetnek, és azt szakember kezeli, amellett, hogy a gép terheltsége optimális lesz, a meghibásodások száma is lecsökken.
  • Átültetve ezt a gyakorlatba, sok más érték mellett látjuk a motor terheltségét, fogyasztását, valamint a kerékcsúszást. Amennyiben az előző értékek az optimális határon kívül esnek, akkor az üzemeltetési költségek nagymértékben növekedni fognak.
  • A rendszerben helyet kapott még egy felület, a rendszer által automatikusan küldött riasztások beállításához. Lehetőség van beállítani, hogy a JDLink™ Dashboard küldjön üzenetet, amennyiben a gép GPS-pozíciója megváltozik, vagy ha elhagyja a telephelyét. Ez vagyonvédelmi szempontból egy fontos eszköznek bizonyul.
  • A felület tartalmaz egy karbantartáskezelőt, ahol gyári vagy egyéni terveket tudunk beállítani gépüzemóra vagy naptár alapú szervizintervallumok használatával. Ezáltal a gépkarbantartás egyszerűen nyomon követhető és dokumentálható.
  • Még a gépen keletkezett hibakódokról is kapunk információt, automatikus üzenet formájában, a súlyossági szintjük megkülönböztetésével. Ez az információ nagy segítséget jelent a kiérkező szervizszerelő számára, és lerövidíti a diagnosztizálásra szánt idő.

A JDLink™ Dashboard webes alkalmazás a MyJohnDeere portálon keresztül érhető el minden John Deere-tulajdonos számára. Az alkalmazás táblagépről és okostelefonról is hozzáférhető. A meglévő JDLink™ felületen továbbra is várhatóak frissítések és fejlesztések, a partnerek igényeinek figyelembevételével.

A JDLink™ Dashboard használatával kapcsolatban felmerülő kérdéseivel kérjük, forduljon bizalommal Szabó Gábor, központi szerviz műveleti vezetőhöz a [email protected] e-mail címen.

CÍMKÉK John Deere