fbpx

Megalakul az agrár-szakképző iskolák hálózata

Írta: Szerkesztőség - 2013 augusztus 05.

Negyvenhárom agrár-szakképző intézmény a Vidékfejlesztési Minisztérium fenntartásába került csütörtöktől a már meglévő 17 mellé további – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

Az intézmények önálló gazdálkodó egységként tevékenykednek a jövőben, működtetésüket a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) látja el.

Az agrárium megbecsülésének és jövedelmezőségének érdekében versenyképes, színvonalas mezőgazdasági szakképzésre is szükség van.

Ezt a szándékot szeretné tovább erősíteni a VM a szakképzési rendszer egységes, országos hálózatba való szervezésével – emeli ki a közlemény.

 

Megalakul az agrár-szakképző iskolák hálózata

 

Az országos hálózatba 60 agrár-szakképző iskola tartozik, a gördülékeny átvétel érdekében a szaktárca ez év áprilisa óta külön-külön is egyeztetett az intézményekkel.

Az intézmények igazgatóival csütörtökön találkozott Simon Attila István helyettes államtitkár és Mezőszentgyörgyi Dávid, a NAKVI főigazgatója.

A találkozón, amelyen részt vettek a tárca és a NAKVI szakemberei is.

Az intézmények újonnan megbízott igazgatói tájékoztatást kaptak a szakképzési rendszer változásairól, a fenntartóváltás jogi hátteréről és a közeljövő feladatairól.

Az országos hálózat kialakítása során cél a versenyképes tudást adó, szakmailag magas színvonalú és hatékony agrár-szakképzési rendszer kialakítása a lehető legrövidebb időn belül – teszi hozzá a közlemény.

 

 

MTI 2013. augusztus 2.