fbpx

Meghosszabbította az ügyfélszolgálatot az MVH az egységes kérelem beadásához

Írta: - 2014 május 12.

Meghosszabbította az ügyfélszolgálatot az MVH az egységes kérelem beadásáhozBudapest, 2014. május 9., péntek (MTI) – Meghosszabbította az ügyfélszolgálat nyitva tartását a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a támogatások igényléséhez szükséges egységes kérelem 2014-es benyújtásához, a határidő május 15-e – közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

Az MVH központi ügyfélszolgálata szombaton 9.00-12.00 óráig, valamint május 12-15. között 8.00-17.00 óráig áll az ügyfelek rendelkezésére.

A beadással kapcsolatban felmerült kérdésekkel telefonon az MVH ügyfélszolgálatához a 06-1/374-3603, illetve a 06-1-/374-3604 telefonszámokon, elektronikusan a honlapon található „Kérdések / Kérdés feltevése” menüponton keresztül lehet fordulni.

Felhívták a figyelmet arra, hogy aki május 15-e után nyújtja be kérelmét, annak már munkanaponként egy százalékkal csökken az elfogadott támogatási összege. A jogszabály szerint a végső, munkaszüneti nap miatt június 10-i határidő után beérkezett kérelmeket az MVH érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.

A kérelmen módosítást – szankciómentesen – jogszabály szerint idén június 2-ig lehet végezni, ezután a végső, június 10-i határidőig viszont már a módosítással érintett táblára járó támogatási összeg munkanaponkénti 1 százalékos csökkentésével jár a módosítás. Az MVH közölte: június 11-től módosítást nem lehet benyújtani. A hasznosítási kód váltást jogcímenként eltérő módon, módosításként vagy pontosításként dolgozza fel a hivatal.

Nem termelő mezőgazdasági beruházások, ültetvénykorszerűsítés, lágy- és fásszárú energiaültetvények, kertészeti ültetvények korszerűsítése, valamint a gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése intézkedések esetén módosítás idén június 10-ig szankciómentesen benyújtható.

A tájékoztatás szerint a kérelmekkel kapcsolatban addig van lehetőség pontosítást benyújtani, amíg az ügyfelet szabálytalanságról nem értesítették vagy helyszíni ellenőrzésről nem értesítették ki, vagy kiértesítették helyszíni ellenőrzésről, de az ellenőrzés az adott területtel kapcsolatosan szabálytalanságot nem tárt fel.

Az egységes kérelem benyújtásáról további részletek az MVH honlapján, a közlemények között érhetőek el.

MTI 2014. május 9.