fbpx

Megkezdődik az agrárcégek kármentése

Írta: Szerkesztőség - 2020 szeptember 18.

Az első körben több mint 3 milliárd forintot utalnak ki kertészeti, méhészeti és tejhasznútehén-profilú mezőgazdasági vállalkozásnak.

 

Megkezdődött a kifizetés

Megkezdődött a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került agrárvállalkozások átmeneti támogatásainak kifizetése – jelentette be a Magyar Államkincstár (Kincstár). A múlt héten megkezdett folyósítás célpontjai a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került agrárvállalkozások: az első körben 3,12 milliárdot utaltak ki összesen 13 ezer kertészeti tevékenységet végző, méhész gazdálkodó, valamint tejhasznútehén-tartó számára.

 

35 ezer kérelem

A kifizetések a Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program és még a júliusban és augusztusban küldött támogatási kérelmek alapján történnek. A tizenkét meghirdetett intézkedésre összesen több mint 35 ezer kérelem érkezett, amelyekről a Kincstárnak legkésőbb 2020. december 31-éig kell döntenie. A szaktárca a forrást soron kívül biztosította, így szeptember 10-11-én elutalták az első támogatásokat.

(forrás: AM)