fbpx
351774

Megújul a helyi piac Gyulán

Írta: Szerkesztőség - 2013 március 05.

Békéscsaba, 2013. március 4., hétfő (MTI) – Megújul a helyi piac Gyulán, a kivitelezési munkálatok hétfőn megkezdődtek, és április végén fejeződnek be – mondta el Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester az MTI-nek.

 

(Forrás: www.gyulaipiac.hu)

 

A felújítás összesen 24,7 millió forintba kerül, a piac tulajdonosa, az önkormányzat 14,1 millió forint támogatást nyert a beruházáshoz a Vidékfejlesztési Minisztérium Tanyafejlesztési Programjából – közölte a polgármester.

A felújítás során korszerű árusítópadokat helyeznek ki, a terület új térburkolatot kap, és föld alatti védőcsöveket fektetnek le a később megvalósuló informatikai és energetikai fejlesztésekhez.

Görgényi Ernő kiemelte: a piac a belváros szívében található, infrastruktúrája versenyképes a nagy áruházláncokkal, a környéken piaci napokon ingyenes a parkolás.

A polgármester hangsúlyozta: a gyulai önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a Gyulán és környékén előállított helyi friss és tartós termékek, zöldségek és gyümölcsök piacra jutásuk elősegítésére.

Az önkormányzat tavaly nyáron elindított egy „Gyulai Termék” védjegyprogramot is, a minőségi helyi termékek ezzel a védjeggyel jelennek meg a városi piacon.

Több gyulai kis üzletben és egy áruházláncnál a gyulai helyi termékeket önálló polcon lehet megtalálni.

 

MTI 2013. március 4.