Mészáros Borház – Szekszárd

„Ott túl a rácson van a mennyország”

A több mint 250 éves, impozáns Mészáros-pince díszes rácsa az ismert operett részletével nyílik a vendégek előtt, hogy feltáruljon valami, amit már családi hagyomány övez. A szőlőtermesztés és a borkészítés ugyanis már évszázadok óta száll apáról fiúra a Mészáros-családban. 1974-ben telepítették az első nagyobb szőlőterületüket, ma pedig már több mint 120 hektár ültetvényen gazdálkodnak. Szívügyük a Kadarka- és a Kékfrankos-fajták népszerűsítése, amit annyira komolyan vesznek, hogy már saját Kadarkaklónnal is rendelkeznek.

Vajon a pillangósokkal vetett meredek lejtő, a szekszárdi szurdok, a saját szabadalmú levéltrágya vagy épp a rezisztenciakutatás járul hozzá leginkább a Mészáros-borok sikeréhez? Mészáros Pál meggyőződése, hogy a borászat legalább annyit fejlődött, mint a számítástechnika. Ahogy a két évvel ezelőtt itt járt Európai Rezisztens Klub szakértői is megjegyezték: „Mi nyugatról jöttünk, de van még mit tanulnunk nekünk is”. A Pécsi Kutatóintézettel közösen folytatott kísérletük tehát a nemzetközi szakmát is lenyűgözte. A bioszőlő-termesztést pedig a madarak igazolják a legjobban, hisz a partifecskék által megzavart szőlőmolyok a környékbeli gyurgyalagok kedvencei.

Kattintson ide a galéria megtekintéséhez!

Legyen Ön is részese ennek a nagyszabású, komoly, mégis örömteli versengésnek azzal, hogy olvas, dönt és szavaz!

Munkára fel tehát, kedves Olvasónk! Kövesse figyelemmel ezt a nemes versengést a Magyarország Legszebb Birtoka honlapján

magyarorszaglegszebbbirtoka.hu
facebook.com/magyarorszaglegszebbbirtoka
facebook.com/agraragazat

és augusztus 1-31-e között szavazzon Ön is a kategóriajelöltekre!

borászat magyarország legszebb birtoka