fbpx

ERO és Braun gépek a szőlősgazdák szolgálatában a Sióagrár Kft-től

Írta: Szerkesztőség - 2015 január 21.

A vállalat dolgozói több mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek a szőlészeti gépek értékesítésében, és ugyanilyen hosszú kapcsolatot ápolnak Németország két legnagyobb szőlészeti- és gyümölcstermesztő gépgyártójával az ERO és Braun vállalatokkal.

Az ERO-Gerätebau GmbH Németország vezető szőlészeti gépgyára.

  • 1970-ben gyártották az első csonkázógépet. Ez a piacon az első forgókéses csonkázó.
  • 1981-ben mutatták be az első ERO szőlőbetakarító gépet, vontatott kivitelben.
  • 1995-ben a szőlőkombájn vontatott és önjáró típusait már a világ minden tájára exportálták.
  • 2006-ban az ERO-Gerätebau GmbH felvásárolta Binger Seilzug GmbH gépgyártó vállalatot, így az ERO gyárban már több mint 150-en dolgoznak. A Binger Seilzug szőlészeti gépei továbbra is elérhetők, de most már az ERO gépekkel is lehet kombinálni, felépíteni.
  • 2009-ben az ERO-Gerätebau GmbH-t a 100 leginnovatívabb német vállalkozás közé választották.
  • 2011-ben pedig innovációs díjat nyert ( SIMEI-ENOVITIS 2011 ) a ERO Cane Pruner VITECO előmetsző géppel.

Az ERO termékkínálata a szőlő növénykultúra ápolására, kezelésére fókuszál, ami minden szőlőtermesztési technológiába beilleszthető.

Az ERO gépeket nagyfokú igénybevételre tervezték és minőségi anyagokból építik. Megtalálhatóak az egyszerű kiviteltől a speciális igényeket kiszolgáló modellek is.

Előmetszés, csonkázás, lombkezelés, kötözés, szüret, telepítést segítő berendezések.

A magyar piacon legnépszerűbb ERO gépek a csonkázók. Létezik L alakú, U alakú, 1. ill. 2-oldalú 1,2, és 4 soros modell is. Az ERO csonkázók kiemelkedően jól állíthatóak az adott növénykultúra igényeihez. Így akár többféleképpen telepített szőlőbe is jól használható.

Az alapfelszereltségű gépeken is már nagyon sok mechanikus állítási lehetőség van, ami kiváltható hidraulikus, vagy elektromos vezérléssel is az erőgép lehetőségeihez igazítva.

A Komfort Joystick vezérlőegység nagyon kényelmessé teszi a munkát a gépkezelő számára.

Az ERO gépek, valamennyi traktortípusra felépíthetők, akár a keleti traktorokra is.

A Binger Seilzug gépek közül rendkívül népszerű a VSL előmetszők. Nagy előnyük, hogy a régebbi fa, illetve a betonoszlopos támrendszerű ültetvényekbe is kiválóan használhatóak.

A szőlészetek és a gyümölcsök talajmunkáira a Braun gépeket ajánljuk.

A Braun gépgyárat 1958-ban alapították Németországban. Szőlőültetvények és gyümölcsösök talajmunkáira gyártanak speciális gépeket. A BRAUN Maschinenbau GmbH a világ minden tájára exportál.

Termékeiket főként a magas élettartam, jó kopásállóság jellemzi. Egyedi, speciális területeken (köves talajon, meredek lejtőkön) is jól használhatóak.

Nagyon népszerűek a MZ, HZ kultivátorok, LUV Perfekt soraljművelők, W1,W2 törzstisztítók, Parapflug mélylazítók, Alpha mulcsozók.

A piacon egyedülálló tulajdonsága, hogy valamennyi munkaeszköz kombinálható egymással, így egyszerre több feladatot is el tudunk végezni 1 munkamenetben. pl: a kultivátorra ráépíthető soraljművelő egység, vagy a mulcsozóval kombinálhatunk egy törzstisztítót is. A legnépszerűbb kombi rendszer a kultivátor lazítóval, mely esetben a fő vázszerkezeten felcserélhetők a kultivátor kapái a lazító késekkel. A Braun legújabb fejlesztése az ALPHA 2000 Sensotronik mulcsozó, amely megtekinthető lesz az Agromas Expon a SióAgrár Kft standján (101/B) az A pavilonban több más Braun és ERO géppel együtt.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Sióagrár Kft. csapata.

Ajánlatkéréssel forduljon kollégáinkhoz az alábbi elérhetőségeken:

Sióagrár Kft. / www.sioagrar.hu / E-mail: [email protected] / Tel: 74/416-628