fbpx

HIDROT Profi rézsűkasza család

Írta: Szerkesztőség - 2013 január 30.

 

Az akár 8 méter gémkinyúlású berendezésen minden funkció hidraulikus működtetésű, amely további kényelmet és egyszerű kezelhetőséget biztosít, opcióként joystick-vezérlés rendelhető.

A nagy szilárdságú acélból készült gémszerkezet három tagból áll, robosztus kialakítású, ami garancia a hosszú élettartamra és a költséghatékonyságra.

A berendezés mobilitását biztosítja, hogy az alapgép 2. kategóriás hátsó hárompont függesztő berendezésére gyorsan le – és felszerelhető, ezáltal az alapgép rendelkezésre áll más irányú felhasználása, jelentősebb időkiesés nélkül.

A hátsó hárompont merevsége, a hátsó hídhoz kapcsolható hárompont-merevítővel növelhető.

A berendezés működtetését kétkörös hidraulika rendszer látja el, külön hidraulikakör felelős a gémmozgatásért és a kaszahajtásért.

A hatékony munkavégzést az 1300 mm-es kaszafej biztosítja, melynek szilárd burkolata megfelelő biztonságot nyújt kirepülő tárgyak ellen, billentőszerkezete segítségével pedig széles spektrumban választhatjuk meg a rézsű dőlésszögének megfelelő munkapozíciót.

További hatékonyságot nyújt az „úszó” helyzetbe kapcsolható munkahenger, mely automatikusan igazodik a talaj dőlésszögéhez.

Két fajta talajkövetés rendelhető a berendezéshez: hidroakkumulátoros, valamint az elektro-hidraulikus, dinamikusan állítható, proporcionális talajkövető rendszer, amely egy potméter segítségével fokozatmentesen szabályozható talajkövetést tesz lehetővé, a mindenkori munkakörülményeknek megfelelően.

A kaszafej orr része felnyitható, így a késtengely forgásirányának megfordításával – Y-késekkel szerelve – cserjézési munkafolyamat is végezhető.

A berendezés további sokoldalúságát jelentik a gémszerkezet végére egyszerűen csatlakoztatható további munkaeszközök: cserélhető nehéz kés tengely – 5-7 mm ágátmérő aprításához, HIDROTRIMMER, alternáló vagy tárcsás kaszaszerkezet – ágvágáshoz, űrszelvények kialakításához.