fbpx

Meszezés, tavasszal? – Természetesen!

Írta: - 2018 február 28.

Lehetséges ez? Legtöbbünknek a meszezéssel kapcsolatban – ami ráadásul valószínűleg több évtizeddel ezelőtti, szinte elfeledett emlék – a nagy tömegű, nehezen kezelhető mészanyagok munka- és időigényes kiszórása és a munkagépek nehézkes takarítása jut eszébe. Ismerve az elmúlt évtizedekben a mezőgazdasági gyakorlatban bekövetkezett változásokat, a korábban használt meszezőanyagok – a talaj hatékony és teljes körű meszezésére és javítására – a mai technológiákkal, kijuttató berendezésekkel, és a mai elvárások szerint nehezebben és körülményesebben alkalmazhatóak. A nagy tömegű, porszerű mészanyagok kijuttatása vagy nagy mennyiségű szálló por képződésével jár (röpítőtárcsás szórás), vagy a talaj még több taposásával (pl. csigás adapterek, szórók, melyek művelési szélessége limitált, 9-12m maximum).

Mi a megoldás?

A TERRCALCO 95 egy új, innovatív, szemcsés szerkezetének és kezelhető hektáronkénti dózisának köszönhetően műtrágyaszóróval könnyen és minimális porzással kijuttatható talajmeszező anyag, amely a talajban gyorsan fejti ki jótékony hatását. A savanyú talaj kémhatását a semleges irányba mozdítja el, javítja a talaj szerkezetét, vízháztartását, ezáltal a szélsőségekkel – pl. aszállyal – szemben ellenállóbbá teszi, elősegíti a talajélet intenzifikálását, és javítja a műtrágya hasznosulást.

A TERRACALCO 95 legfontosabb tulajdonságai az alábbiak.

• 100%-ban illeszkedik a jelenlegi műtrágyázási gépi technológiához:

– röpítőtárcsás műtrágyaszóróval 18m szélességben, legyező alakban egyenletesen szórható;

– gyors oldódása miatt gyors hatású anyag, amely időbeli rugalmasságot ad a meszezés kivitelezésére tavasszal és ősszel egyaránt, bizonyos feltételek mellett állományban is;

 

– optimális dózisa (0,5-2t/ha)lehetővé teszi a gyors kijuttatást kisebb kapacitású – függesztett – műtrágya szóróval is;

– kis dózisban kalciumtrágyázásra is használható.

• 100%-ban illeszkedik a műtrágya-logisztikai gyakorlathoz:

– ömlesztve (bigbagben) és palettás áruként egyaránt szállítható;

– nedvességtől védve hosszú ideig (zárható, bélelt bigbagben egy évig) eltartható;

– lehetővé teszi a mezőgazdasági forgalmazói kör bevonását a mezőgazdasági inputanyag-piacon megszokott szolgáltatások biztosítására.

Legfőbb előnyei összefoglalva: gyorsan és pontos adagolással, egyenletesen, időben rugalmasan és mérsékelt talajtaposással kijuttatható, szállítható és tárolható, hatását gyorsan kifejtő talajmeszező anyag.

Fontos, hogy nem csak mi mondjuk, hogy jó! A TERRACALCO 95 új talajmeszező termék 2016-ban a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok rendezvényhez kapcsolódó Magyar Növénytermesztésért Termékdíj pályázaton I. díjat nyert. Ne hagyja, hogy a talajsavanyodás limitálja hozamait, kezdjen hozzá már most a tavaszi szezonban!

A megfelelően koncentrált, hatékony, a technológiába könnyedén beilleszthető termék rendelkezésre áll.

Wágner József, üzletfejlesztő
Carmeuse Hungária Kft.

http://www.carmeuse-agrarium.hu
http://www.talajmeszezes.hu