fbpx

Új vezérlés a LEMKEN Juwel 8i számára

Írta: - 2022 október 12. -Hirdetés

A LEMKEN Juwel függesztett váltvaforgató eke új, ISOBUS-os változata továbbfejlesztett IQ ekevezérlő rendszert és új kialakítású kezelőfelületet kapott, ami intuitív módon vezeti végig a kezelőt a beállításokon. Ez egy ISOBUS-képes traktor terminállal is elvégezhető. A tarlónjáró kivitelnél az előre beállított első ekefej fogásszélessége eltárolható és megjeleníthető a terminálon. A mélységhatároló kerékkel beállítható mechanikus mélységállítással a Juwel 8i egy költséghatékony belépőszintű változatot képvisel az ISOBUS rendszerű ekék között.

1. kép: LEMKEN Juwel 8i munka közben

Az ISOBUS vezérléssel történő szántás egyre népszerűbb, mivel a vezérlőterminál segítségével végzett átfordítási, dőlési, fogásszélesség- és munkamélység-beállítások időt takarítanak meg, és rugalmasabb alkalmazkodást tesznek lehetővé a változó talajviszonyokra. Ezen ekék csatlakoztatása is gyors, mivel csak három hidraulikatömlőt kell csatlakoztatni.

2. kép: LEMKEN Juwel 8i vezérlő terminál

Az elektro-hidraulikus fordítóművel szerelt új Juwel 8i nyolc különböző műveletsor beprogramozását és szükség szerinti használatát teszi lehetővé. Például csak egyetlen mozdulatot igényel annak biztosítása, hogy az utolsó barázda mindig sekély legyen a forgó szántásakor, hogy elkerülje a mély keresztirányú barázdákat a táblán. Egy másik előnye, hogy az eke hidraulikus dőlésállítása függetlenül végezhető a jobb és bal oldalon, ami minden körülmény esetén optimális szántási képet eredményez.

3. kép: LEMKEN Juwel 8i feladatvezérlő számítógép

Ahogyan a nagy testvér, a Juwel 10 úgy a Juwel 8i is kényelmesen szállítható közúton az Uni-kerék segítségével anélkül, hogy a felső függesztőkart le kellene kapcsolni. Ez növeli a biztonságot és kényelmet, mivel nincs szükség a traktor és a munkagép közötti műveletre. A vázfordító munkahenger nyomásmentesítve van a közúti szállításhoz, ami lehetővé teszi az útfelület egyenetlenségeinek a kiegyenlítését.

Az Juwel 8i ISOBUS-os vezérléssel elérhető a kereskedőknél.

Lemken