fbpx

Mi a baja, gazduram? Rossz irányba megyünk, de legalább lassan…

Írta: Kohout Zoltán - 2018 február 08.

„Jó, hogy lassan haladunk, mert rossz irányba megyünk” – e baljós szlogennel indítja útjára a Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület a IV. Zsendülés Kertészeti Konferenciát. A cél, hogy a mélyponton lévő magyar kertészeti ágazat égető kérdéseire – lesz-e elég munkaerő, piaci összefogás, fejlesztés – válaszokat találjanak.

Akar valaki dolgozni, vagy gyűjtögessünk?

Mi lehet a baja magának, gazduram? Hogyan hat a gazdasági környezet a kertészeti ágazat fejlődésére? Munkanélküliség és/vagy munkásnélküliség, avagy ki akar itt dolgozni? Van-e esélye a piaci helyzetünket erősítő összefogásnak, vagy hagyjuk az egészet, és menjünk nyugatra gyűjtögetni? Digitalizáció? Ilyen és ehhez hasonló kérdés- és témakörök várják az érdeklődőket Szegeden 2018. március 8-9-e között a IV. Zsendülés Kertészeti Konferencián. – A hazánkban hiánypótló rendezvény nem a technológiai és termesztési tudnivalókról szól, hanem a gazdasági, munkaerő-piaci helyzetről, ágazati lehetőségekről; sikeres hazai és külföldi példákról. A résztvevők az ország vezető kis-és nagykereskedelmi hálózatainak képviselőivel együtt gondolkodva, közösen tehetnek a kertészeti ágazat fellendítéséért. Az előadások nemcsak az anyagi forrásokat, hanem a megoldási lehetőségeket is megmutatják a résztvevőknek – mondta Rácz József, a szervező Kert-Ész Klub elnöke.

Azonnali válaszok

A konferencia felépítése és technikai háttere lehetőséget ad arra is, hogy a résztvevők azonnali visszajelzésekkel befolyásolják a beszélgetés menetét. A speciális applikáció segítségével elküldött kérdésekre az előadók készséggel válaszolnak majd. További infó és jelentkezés: http://www.zsendules.hu; [email protected]; 20/39-807-66.

Kohout Zoltán (forrás: FruitVeb)