fbpx

Minden várakozást felülmúlt a Brnói Vásártársaság tavalyi eredménye

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 18.

Csehország egyre fontosabb kereskedelmi partnere Magyarország, amit jelez az is, hogy évről-évre mind több hazai vállalat jelenik meg a brnói vásárokon. A 90 éves Brnói Vásártársaság számos népszerű és rangos vásárt rendez.

kiállítás

Egyre több magyar vállalkozás állít ki a brnói vásárokon

A Brnói Vásártársaság 2018. évi gazdálkodási eredménye minden várakozást felülmúlt: a mintegy 45 millió eurós bevétellel 2008 óta a legjobb üzleti évét zárta tavaly a társaság.

A Cseh Nagykövetség dísztermében megrendezett Brnói Vásártársaság kerekasztal-beszélgetésén Jiří Kuliš, a Veletrhy Brno vezérigazgatója elmondta, hogy a 2018-as üzleti év kezdettől fogva rendkívüli eredménnyel kecsegtetett. A rendezvények sorában számos más seregszemle mellett szerepelt a kétévente megrendezésre kerülő – s Európában a saját szakterületén a harmadik legnagyobb – TECHAGRO mezőgazdasági gépvásár, valamint a minden évben visszatérő MSV gépipari szakvásár is.

A Brnóban rendezett vezető szakvásárokon az utóbbi 5 évben viszonylag stabil magyar részvétel tapasztalható. Az elmúlt évben a különböző szakvásárokon 70 magyar vállalat állított ki összesen 1573 négyzetméteren: ezek a számok évről-évre emelkedő tendenciát mutatnak.

ANIMAL TECH – Nemzetközi Állattartási Kiállítás

A Brnói Vásárvárosban a számos kiállítás között idén május 12-15-e között rendezik meg az ANIMAL TECH állattartási szakvásárt és a cseh Nemzeti Állattenyésztési Kiállítást: a két rendezvény együttesen a Cseh Köztársaságban az állattenyésztés legnagyobb seregszemléje.

A páratlan években rendezett ANIMAL TECH szakvásáron az állattenyésztési és állattartási technológiákat mutatják be, míg a páros években megtartott TECHAGRO a növénytermesztésre összpontosít. A Brnói Vásárvárost a rendezvények alatt közel 38 ezer látogató keresi fel.

Az ANIMAL TECH elsősorban állattenyésztéssel, genetikával, állatgyógyászattal, valamint az állattartáshoz kapcsolódó technológiákkal és mezőgépekkel foglalkozik. A vásár célcsoportját mindenekelőtt a szakemberek jelentik. Az ANIMAL TECH kísérő rendezvényeihez tartozik a Közép-Európai Állatorvosi Kongresszus, de ugyanezen időszakban rendezik meg a Nemzeti Vadászati Kiállítást is.

Itt biztosan Ön is megtalálja a legmegfelelőbbet

A hazánk számára talán legfontosabb kiállításokat Máté Szilvia, a BD-Expo Kft. ügyvezetője ismertette. Október 7-11-e között 45 ezer négyzetméteren kerül megrendezésre a kiállítások királynője, az MSV Nemzetközi Gépipari Szakvásár.

Május végén a honvédelmi, tűzvédelmi és rendvédelmi technika uralja a Brnói Vásárvárost. Az IDET, PYROS és ISET biztonsági vásárhármas a védelmi és biztonsági technológiák egyik legjelentősebb seregszemléje Közép-Európában, ahol magas a nemzetközi kiállítók és látogatók aránya.

Habár már lezajlott, érdemes megemlíteni a januárban megrendezett GO és REGIONTOUR turisztikai szakvásárokat is, ahol együttesen 20 ország több mint 800 kiállítója mutatkozott be.

A rendkívül magas színvonalú STAINLESS seregszemle a rozsdamentes acélok kétnapos nemzetközi szakvására május közepén. A szakkiállításon 150 vállalat vesz részt, ahol a Csehországon kívüli résztvevők aránya 80 százalék.

Az okos városokra vonatkozó elképzeléseket a modern kommunális technológiák iránt érdeklődő szakembereknek az URBIS SMART CITY FAIR 2019 mutatja be. A nemzetközi konferenciával összekapcsolt szakvásárt 2019. június 5-6-án rendezik meg. Ez immáron a harmadik találkozó azon a szakemberek számára, akik a városok és önkormányzatok modern megoldásaival, valamint ezek gyakorlati megvalósításával foglalkoznak.

Természetesen mindez csupán szemezgetés a számos szakkiállítás közül. A Brnói Vásártársaság számos más szakterületen is rendez kiállítást, így bizonyára Ön is megtalálja közöttük a vállalkozásának legmegfelelőbbet.