fbpx

Mint 10 éve mindig, idén is új hibridekkel köszöntjük partnereinket és az új esztendőt

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 27.

2020-ban az egyik különleges és a hazai termelők számára is ígéretes újdonság a csávázás, mely napraforgóinkat óvja, jó kondícióban tartja a növénynövekedés legkritikusabb (kezdeti) szakaszában.

Mi a SUNPOWER technológia?

Kalibrált kaszatok, melyek egységes méretűek, minimum 6 mm hosszúságúak.

1. Lignocellulóz-kivonat, természetes növény-alapanyagú biostimulátor, amely

– megtámogatja a csíranövény kezdeti növekedési erélyét,

– serkenti a gyökérszőrök, primer gyökerek kifejlődését,

– hozzájárul a növényi biomassza, a vegetatív részek alakulásához.

2. Esszenciális, a csírázó növény számára közvetlenül felvehető, és hasznosítható makro- és mikrotápanyagok a kaszat felületén:

– NPK+ bór,

– Mo, Mn,

– Fe, Cu.

3. Kettő, a leghatékonyabb fungicid hatással rendelkező gombaölő szer bevonata, mely teljes körű védelmet biztosít a fiatal növény számára a csírakori kórokozókkal szemben.

4. A MONOSEM által is igazolt egységes vethetőség az egalizált vetőmagoknak köszönhetően.

Az ily módon egyenletesen vethető magok és az abból fejlődő egyöntetű állományok termésbiztonsága kétségtelenül megnő, mivel nincsenek tőhiányok, egymástól eltérő fejlettségű növények. Ennek az aranyszínű, komplex csávázóbevonatnak köszönhetően az egész állomány a kaszatok megpattanásától kezdődően töretlen lendülettel a stresszhelyzeteknek ellenállóbban tud fejlődni.

A 2020-as termesztési szezonban a Caussade 4 napraforgó hibridje érhető el SUNPOWER csávázással is.

CS CLERIA CL (CSF 18108 CL) CLEARFIELD

középkorai virágzási és érésidejű Clearfield hibrid. A meghatározó betegségekkel szemben és a szádor A->E rasszaival szembeni toleranciával bír. Magas terméspotenciálját minden, még a gyors vízáteresztő-képességű talajtípusokon is megtartja. Kiváló környezeti alkalmazkodóképességgel rendelkezik. A betakarítás szempontjából a vegetációs ciklus végén kedvező vízleadásdinamikája 3,4-4,5 t/ha termésszinttel, 45-47 olajszázalékkal párosul.

CS KALEDONIA HO CL CLEARFIELD

Genetikai terméspotenciálja 5,0-5,5 t/ha

KLARIKA HO CL CLEARFIELD

Évek óta az olajsavas szegmens legmegbízhatóbban, magas termésmennyiséggel betakarítható, középérésű hibridje. A kevésbé kedvező termesztési agrotechnikai és környezeti körülményeket kiválóan toleráló napraforgónk közepes méretű az érési szakasz második felében domborodó tányért nevel. Állományainak növényvédelmére csapadékosabb évjáratokban ajánlott nagyobb figyelmet fordítani. Kiemelkedő tulajdonsága, hogy olajsavtartalma mellett figyelemre méltó olajtartalommal is rendelkezik. Ajánljuk nem magas olajsavas értékesítési célú termesztésre is, amennyiben az olajsavas napraforgó termesztésére ajánlott izoláció nem tartható be termesztéskor, betakarításkor vagy a termény szárításakor.

CS FERIA CLP (CSF 18223 CLP) CLEARFIELD

Gyors kezdeti növekedése és középkorai virágzási ideje, A->E szádor- és RM 9 Plasmopara rezisztenciával párosul. Biztos hozamának a stabil Clearfield-jellege is biztosíték. A herbicidkezelést stresszmentesen viselő hibrid olajtartalma 46-47% feletti lehet. Kiemelkedő alkalmazkodóképességű, 165-170 cm szármagasságú hibrid. A korai gyomárnyékolást gyorsan kifejlődő, nagy levélzete biztosítja. Tányérjai félig bókolóak. Európa-szerte is igazolta a 2019-ben hazánkban mért magas hozamait: Tolna megyében 4,76 t/ha, Csongrádban 3,63 t/ha. Termékeink SUNPOWER csávázás nélkül is rendelkezésre állnak, csakúgy, mint a CLP technológiájú EUROPA CLP vagy a kritikus gyomborítottságú területekre ajánlott Express toleráns, a virágzásig átlagosan 88 napot igénylő, üzemi szinten akár 4 t/ha potenciálú CSF 18903 SU.


Forrás: Caussade, IKR

Palettánk nélkülözhetetlen hibridjei idén is a FUSHIA CL és a szádorrezisztens MARBELIA CL, valamint a hagyományos növényvédelmet igénylő, de magasolajsavas TOSCANA CS.

Napraforgó technológiai hibridkínálatunk teljes. Adott terület legmegfelelőbb hibridjének kiválasztásához, további információkért hívja munkatársainkat, keresse fel honlapunkat, ahol aktuális katalógusunkba is belelapozhat!

Fehér Gyöngyi
fejlesztési felelős