fbpx

Az Év Agrárembere 2020 döntőse: Molitórisz Károly

Írta: Szerkesztőség - 2021 április 20.

Magyar bajnokból európai játékossá vált az Univer Product Zrt. Molitórisz Károly vezérigazgatóságának két évtizede alatt, miközben továbbra is ezer szállal kötődik Kecskeméthez, az itt élőkhöz és a környék agrártermelőihez.

 

Molitórisz Károly, Feldolgozó-élelmiszeripar kategória
Molitórisz Károly, Feldolgozó-élelmiszeripar kategória

 

A vállalat vezetőjének szakmai életútja összeforrt az Univerrel, ahol friss diplomásként helyezkedett el, és végigjárta a szakmai ranglétrát. Üzemvezető-helyettesből, majd termelési helyettesből lett igazgató, 2002-től pedig az Univer Product vezérigazgatója. A cég azóta hazai ételízesítő-gyártóból európai szinten is jegyzett vállalattá fejlődött. 2020-ban 674 munkatárssal már 28 milliárd forint árbevételt ért el. A ma is magyar kézben lévő Univer Product vezérigazgatósága alatt története legnagyobb beruházásait hajtotta és hajtja végre. A több milliárdos fejlesztések eredményeként a legmodernebb technológiát képviseli a sűrített paradicsomot előállító gyár és a piacvezető, majonézt, ketchupot és mustárt gyártó üzem. 2021-ben 8 milliárd forintos beruházás keretében elindult a hungarikum Erős Pista és Piros Arany vadonatúj gyártóbázisának építése.

Irányításával az Univer Magyarországon az általa képviselt termékkategóriák többségében piacvezető, és exportja is dinamikusan bővül. Külpiacai közül 4,2 milliárd forintos árbevételével, felépített országos disztribúciójával Románia a legjelentősebb. Az Univer a fejlődése során is óvta azokat a gyökereket, amelyek sok évtizede a helyi közösséghez kötik. Sikereiből részesülhetnek a magyar agrártermelők is, akik közül sokan generációk óta a partnerei. Az Univer 3500 hektárt integráló, közel 500 gazdálkodóra építő termeltetési rendszert működtet. A Molitórisz Károly vezette élelmiszergyártó nemcsak biztos megélhetést nyújt sok kecskemétinek és környékbelinek, de aktív segítője is a helyi közösségeknek. A két évtized során meghatározó támogatója volt olyan sportágaknak, mint a kosárlabda, vízilabda és úszás. Létrehozta a kecskeméti Univer24-et, az ország legnagyobb uszodai tömegsportrendezvényét.

 

Válasszuk ki együtt az Év Agráremberét! Szavazzon Ön is ITT!