fbpx

Az Év Agrárembere 2020 döntőse: Reng Zoltán

Írta: Szerkesztőség - 2021 április 20.

Reng Zoltán a Szent István Egyetem Ybl Miklós Karán végzett építészmérnökként, majd az építőiparban tevékenykedett, mint beruházó és kivitelező. Öt évet élt Írországban, ezután egy ír építőipari vállalat felkérte egy zöldmezős beruházás megvalósítására. A projekt annyira sikeres volt, hogy ezt követően a megépült dunaföldvári etanolgyár vezérigazgatói pozícióját bízták rá, melyet 4 éven keresztül látott el. Ekkor találkozott először a hazai termelőkkel és kereskedőkkel, a gazdafórumokkal, de a minisztériumok munkáját is lehetősége nyílt jobban megismerni.

 

Reng Zoltán, Feldolgozó-élelmiszeripar
Reng Zoltán, Feldolgozó-élelmiszeripar

 

2016-ban a Hungrana Kft. vezérigazgatójaként folytatta pályafutását. Munkája során az élelmiszeriparon keresztül a vegyiparon át a papíriparig minden szegmenssel találkozik, hiszen az általa vezetett cég különféle iparágak részére gyárt alapanyagokat. A cukorpiac radikális megváltozása komoly kihívások elé állította a vezetőséget, ám a cég piaci helyzete azóta is stabil, és folyamatosak a hatékonyságnövelő beruházások.

2017-ben a CEU-n közgazdász diplomát szerzett. A Szent István Egyetem címzetes docenseként vendégelőadóként oktatja a jövő szakembereit. Fontosnak tartja az agrárium résztvevőivel a folyamatos kommunikációt, a gazdálkodók edukációját, az innovatív megoldások bevezetését a hazai mezőgazdaságba. Állandó szakértői rovata van az Agrárágazat szaklapban és online felületén, melyben az aktuális világpiaci és hazai gabonapiac mozgásairól ad átfogó képet, de a Trend FM-en is jelen van gabonapiaci szakértőként. Cégvezetőként is rengeteg civil szervezetet támogat. Leginkább a megyei közintézményeknek nyújtanak anyagi és tárgyi segítséget. A koronavírus megjelenésekor vezetőként és magánemberként is fontosnak tartotta a gyártókapacitásuk átállítását a fertőtlenítőszergyártásra, melyet nem üzleti, hanem segítő céllal tettek. Az előállított orvosi alkoholt, fertőtlenítőszert kórházaknak, közintézményeknek és szakmai szerveknek biztosították, a járvány visszaszorítására.

 

Válasszuk ki együtt az Év Agráremberét! Szavazzon Ön is ITT!